ABD'den açıklama: "Yakından izliyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığından, Cammu Keşmir'deki son gelişmelerin yakından takip edildiği aktarılarak, Hindistan ve Pakistan'a itidal çağrısı yapıldı.

DÜNYA 30.08.2019, 00:15
ABD'den açıklama: "Yakından izliyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığından, Cammu Keşmir'deki son gelişmelerin yakından izlendiği belirtilerek, Hindistan ve Pakistan'a itidal çağrısında bulunuldu.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları yazılı açıklamada, Keşmir'deki gelişmelerin bölgedeki istikrarsızlığı arttırdığına dikkati çekerek, Hindistan'ın Keşmir'de attığı adımlardan endişe duydukları belirtildi.

Bölge halkına yönelik devam eden baskı ve tutuklamalardan oldukça endişe duyulduğunu vurgulayan yetkililer, şunları söyledi:

"İnsan haklarına bağlı kalmak, yasal prosedürlere uymak ve bu durumdan etkilenenler ile diyalog başlatılması konusunda çağrıda bulunuyoruz. Hindistan Başbakanı (Narendra) Modi'nin, Cammu ve Keşmir'in kısa bir süre içinde normale döneceği şeklindeki açıklamasından memnuniyet duyuyoruz.

Hindistan ile Pakistan arasında Keşmir ve diğer endişe verici konulara ilişkin doğrudan diyalog kurulmasını destekliyoruz."

Yorumlar (0)