ABD'deki yangınlar zengin muhitlerini de vurdu!

Kaliforniya'daki orman yangınları daha da yayıldı. Los Angeles çevresinde başlayan orman yangını sebebiyle aralarında NBA yıldızı Lebron James ve eksi Kaliforniya Valisi, aktör Arnold Schwarzenegger'in de olduğu binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kaliforniya eyaletinin kuzeyindeki Sonoma bölgesinde hafta sonu başlayan yangın 300 kilometrekarelik alana yayıldı.

DÜNYA 29.10.2019, 14:16 29.10.2019, 14:47
ABD'deki yangınlar zengin muhitlerini de vurdu!

ABD'nin Kaliforniya eyaleti orman yangınları sebebiyle zor günler geçiriyor. Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde hafta sonu başlayan orman yangını geniş bir alana yayıldı. Güneydeki Los Angeles şehrinin Brentwood banliyösünde başlayan orman yangını sebebiyle çevrede yaşayan binlerce insan evlerinden tahliye edildi.

J. Paul Getty Müzesi'nin Brentwood kampüsünün arkasındaki tepede başlayan yangında ise en az 8 ev yanarak kül oldu, 6 ev ise büyük hasar gördü.

Yaklaşık 2,5 kilometrekare alana yayılan yangın yüzünden aralarında NBA yıldızı Lebron James ve eski Kaliforniya Valisi ve dünyaca ünlü aktör Arnold Schwarzenegger'in de olduğu binlerce kişi evlerinden ayrılmak zorunda kaldı.

"Terminator: Dark Fate"in prömiyeri iptal!

Dünyaca ünlü sinema yıldızı Arnold Schwarzenegger'in yeni filmi "Terminator: Dark Fate"in Los Angeles'ta yapılması planlanan Hollywood prömiyeri de yangın sebebiyle iptal edildi.

Yangın 300 kilometrekare alana yayıldı

Diğer taraftan Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde, Sonoma bölgesinde başlayan orman yangınının da 300 kilometrekarelik alana yayıldığı belirtildi.

Şarap üretilen bağlarıyla ünlü Sonoma bölgesinden Bogeda Körfezi'ne kadar Rus Nehri Vadisi boyundaki yerleşimleri tehdit eden orman yangını sebebiyle Windsor, Healdsburg, Sebastopol, Dry Creek ve Santa Rosa kentleri için tahliye emri çıkarılmıştı.

Tahliye emri verilen 180 bin kişiden yaklaşık 30 bininin evlerine dönmesine izin verildi ancak 150 binden fazla kişi ise süren orman yangını sebebiyle hâlâ evlerine dönemedi.

Orman yangınlarında 57'si ev 123 bina yok olurken, 90 bin bina hâlâ yanma riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

Bölgeye elektrik dağıtımı yapan Pasifik Gaz ve Elektrik Şirketi, 2,2 milyon kişiye hafta sonundan bu yana elektrik veremiyor.

Yorumlar (0)