ABD'deki lüks mağazalarda yağma olayları devam ediyor

ABD’nin California eyaletinde, alışveriş merkezleri ve lüks mağazalarda 3 gündür yağmalama olayları devam ediyor.

DÜNYA 23.11.2021, 08:18 24.11.2021, 09:46
ABD'deki lüks mağazalarda yağma olayları devam ediyor

19 Kasım’da, ABD'nin California eyaletinde başlayan yağmalamaların benzer şekilde 3 gündür sürdüğü bildirildi.

Maskeli kişiler, lüks mağazaları yağmaladı

19 Kasım’da yerel saatle 20.10 civarında, San Francisco’nun Union Meydanı’nda yer alan Burberry, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton ve Fendi gibi lüks mağazalarda başlayan yağma ve şiddet olaylarında maskeli kişiler tarafından mağazalardaki ürünlerin yağmalandığı ve işletmelerin camlarının kırıldığı kaydedildi.

20 Kasım’da ise daha sonra Walnut Creek’te yer alan Nordstrom mağazası yağmalandı.

Binlerce dolarlık ürünler yağmalandı

Görgü tanıkları, mağazanın önündeki trafiği 25’e yakın araçla kapatan levyeli ve maskeli 50-80 kişinin mağazalara girip camları kırdığını, 3 mağaza çalışanına saldırdıktan sonra binlerce dolarlık ürünleri yağmaladığını ve daha sonra araçlara binerek bölgeden kaçtığını dile getirdi.

21 Kasım akşamı, San Jose’de yer alan lüks spor ürünleri mağazası Hayward ve Lululemon’daki Southland Alışveriş Merkezi'nde bulunan mağazaların, maskeli bir grup tarafından aynı saldırılara uğradığı aktarıldı.

Henüz gözaltına alınan yok

Polis, eyaletteki yağma ve şiddet olaylarının birbiriyle ilişkisinin henüz ortaya konamadığını ve gözaltı olmadığını duyurdu.

Ayrıca geçen hafta Illinois eyaletinin Chicago kentinde yaşanan yağma olayı ile ilgili 14 şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

Chicago’daki Louis Vuitton mağazasına 17 Kasım’da giren 14 kişi, 100 bin dolarlık ürün çalmıştı.

Yorumlar (0)