ABD'deki kutlamaları kana bulayan saldırgan yakalandı!

ABD'nin Illinois eyaletinde yapılan 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları kana bulandı. Kalabalığın arasına dalan bir kişinin ateş açması sonucu 6 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Highland Park Polis Şefi Lou Jogmen, 22 yaşındaki Robert E. Crimo adlı saldırganın yakalandığını duyurdu.

DÜNYA 05.07.2022, 09:47 05.07.2022, 16:17 Hakan Öksüz
ABD'deki kutlamaları kana bulayan saldırgan yakalandı!

ABD'nin dört bir yanında yapılan 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarına yüz binlerce vatandaş katıldı. Illinois eyaletinde yaşanan saldırı ise kutlamalara gölge düşürdü. Saldırının Highland Park civarında gerçekleştirildiği kaydedildi. Robert E. Crimo adlı şahıs, kutlama yapan kişilerin arasına girdi ve silahını çekti. Saldırı sonucunda 6 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

Olaya ilişkin açıklamada bulunan Highland Park Polis Şefi Lou Jogmen, önce saldırganın kimliğini tespit ettiklerini ve ardından yakaladıklarını söyledi. Saldırganı yakalamak için gösterdikleri cesaret ve azimden dolayı polis ekiplerini kutlayan Jogmen, arama çalışmalarının sabahtan akşama kadar sürdüğünü belirtti.

Araç çevirmesi sırasında yakalandı

Olayın yaşandığı Highland Park bölgesinin yaklaşık 8 kilometre kuzeyinde araç çevirmesi yapan polisler, 22 yaşındaki saldırganı gözaltına aldı. Saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiği, Robert E. Crimo ile ilgili detayların daha sonra duyurulacağı kaydedildi. 6 kişinin ölümüne neden olan saldırganın, yakın tarihte mahkemeye çıkacağı ifade edildi.

Kutlamalar esnasında yaşanan saldırıya dair ilk bilgiler, Illinois eyaleti Temsilciler Meclisi Üyesi Brad Schneider'dan geldi. Daha sonra açıklamada bulunan Highland Park polisi, 6 kişinin öldüğünü ve 30 kişinin yaralandığını doğruladı. Olaya ilişkin görüntüler ve detaylar, ABD basını tarafından gündeme taşındı. 

Yorumlar (0)