ABD'deki ilkokul katliamının arkasından aile trajedisi çıktı

ABD'de 2 öğretmen ve 19 çocuğun yaşamını yitirdiği okul katliamıyla ilgili yeni görüntülerin basına servis edilmesinden sonra tepkilere yol açan polisin kimliği de kamuoyuna açıklandı. 'Müdahale etmeyen' polisin, o gün öldürülen bir öğretmenin kocası olduğu tespit edildi.

DÜNYA 14.07.2022, 15:39
ABD'deki ilkokul katliamının arkasından aile trajedisi çıktı

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Uvalde kasabasında 2 öğretmen ve 19 ilkokul öğrencisinin öldürüldüğü olaya ilişkin yeni detaylar gelmeye devam ediyor.

2 öğretmen, 19 öğrenci öldürülmüştü

18 yaşındaki Salvador Ramos adlı saldırganın Robb İlkokulu'nda gerçekleştirdiği saldırıya yönelik yeni görüntüler servis edilmiş, 'ihmal' iddiaları sebebiyle polis teşkilatı suçlanmıştı.

Görüntülerde saldırı esnasında telefonu kontrol ettiği belirlenen polis, büyük tepki çekmişti. 

Ruben Ruiz isimli polis memurunun hedefteki isim olduğu ve o gün vurularak katledilen öğretmen Eva Mireles'in kocası olduğu tespit edildi.

Öğretmen Eva Mireles, eşine haber vererek öldürülmek üzere olduğunu ifade edince polis memuru Ruiz, olay bölgesindeki eşini kurtarmaya çalıştı fakat güvenlik gerekçesiyle engellendi.  

Albay Steven McCraw, polis memuru Ruiz’in koridorda ilerlemeye çalıştığı esnada gözaltına alındığını ​​ve elinden silahının alınarak uzaklaştırıldığını bildirdi. 



Görüntüler tepki çekti

Görüntülerde söz konusu saldırganın, öğretmenlere ateş açarak okul binasına giriş yaptığı görülüyor. Bu esnada öğretmenlerin de canlarını kurtarabilmek amacıyla okula kaçtığı anlaşılıyor. Okula giriş yapan saldırgan, koridorda bir süre yürüyor.

Bir ilkokul öğrencisi, AR-15 tipi yarı otomatik silahı elinde tutan saldırganı görüp bölgeden kaçıyor.

Daha sonra saldırgan, bir sınıfa girip 2 dakikadan fazla bir süre ateş ediyor.

Polisler 3 dakika sonra okula geliyor. Fakat polisler, saldırgan kendilerine ateş açtıktan sonra siper alıyor.

77 dakikalık ihmal iddiaları

19 dakika sonra bina etrafına ek güvenlik gücü yerleşiyor. Saldırganın etkisiz hale getirilmesi ise tam olarak 77 dakika sürüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, olayla ilgili polisin geç müdahalesi tartışma konusu olmuştu.

Saldırıdan sonra, katliamın izlerinin yer aldığı okulun yıkılması kararı alınmıştı.

Yorumlar (0)