ABD'deki bir okulun LGBT kararı, sosyal medyayı ikiye böldü!

ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaklaşık 10 şubesi bulunan bir okul, öğretmenlerin LGBT sembollerini kullanması ile ilgili kısıtlama getirdi. Söz konusu yasak, Twitter'da tartışmalara neden oldu.

DÜNYA 20.08.2022, 01:43 Hakan Öksüz
ABD'deki bir okulun LGBT kararı, sosyal medyayı ikiye böldü!

Sol yıllarda LGBT haklarına ilişkin tartışmalar, ABD kamuoyunda daha fazla yer bulmaya başladı. Dizi ve filmlerde sıklıkla gündeme getirilen LGBT hakları, toplumsal bilinci artırdı. Hak arayan bazı kişilerin zaman zaman işi aşırıya götürdüğünü ileri sürenler ise dengenin bulunması gerektiğini düşünüyor. 

LGBT sembollerini sergileme kısıtlaması!

Wisconsin eyaletindeki bir okulda görevli öğretmenlere getirilen "LGBT sembollerini sergileme kısıtlaması", sosyal medyada tartışma başlattı. Bu kısıtlamayı destekleyenler ile karşı çıkanlar, sert tartışmalara girdi. Eyalet genelinde yaklaşık 10 şubesi bulunan Kettle Moraine Okul Yönetimi, kısıtlamaları belli başlıklar altında topladı. Bu başlıkların "mezhepleri öne çıkaran aşırılıkçı görüşler", "bencilce yapılan propaganda" ve "partizanlık" olduğu kaydedildi.

Okul yönetimi hangi kararları aldı?

Moraine Okul Yönetimi, söz konusu yasaklara LGBT sembolleri kısıtlamasını da dâhil etti. Buna göre okulda çalışan öğretmenler, LGBT sembollerini kullanamayacak ve LGBT zamirlerinin bulunduğu e-posta hesabı alamayacak. Okul yönetiminin şartları sadece velileri değil, sosyal medyayı da ikiye böldü. Yasağın çocukların psikolojik sağlığı için önemli olduğunu düşünenler ve LGBT hakları savunucuları kıyasıya tartıştı.

Twitter alev aldı

Eşcinsel sembollerin okullara girmesi gerektiğini bildiren "1776 Project Pac" adlı kuruluş, söz konusu kısıtlama hakkında "utanç verici" yorumunu yaptı. Kısıtlamayı savunan çok sayıda ABD'li, "Olması gereken buydu", "Umarım diğer okullar da örnek alır" ve "Doğru yola giriyorlar" şeklinde yorumlarda bulundu. Okuldaki bazı öğrenciler ve veliler, yasağın kaldırılması için imza topladı. Okul yönetimi ise kararından dönmedi.

Yorumlar (0)