ABD'de yaşayan Türkler harekete geçti

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan Türkler,  'Ermeni tasarısına' karşı harekete geçti.

DÜNYA 27.10.2019, 09:19
ABD'de yaşayan Türkler harekete geçti

ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) Temsilciler Meclisinde bir kez daha gündeme gelen Ermeni iddialarıyla ilgili bir tasarıya karşı güç birliği oluşturmak için Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi öncülüğünde "eyalet vekillerine mektup gönderme" kampanyası başlatıldı.

Amerika'daki Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) öncülüğünde başlatılan kampanyada, ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) yaşayan Türklere kendi eyaletlerindeki Kongre üyelerine Ermeni iddialarıyla ilgili tasarıya karşı adım atmaları çağrısı yapıldı.

Vekillere mektup gönderilecek

"296 sayılı Temsilciler Meclisi tasarısına karşı hareket geçin" sloganıyla yürütülen kampanya çağrısında, özellikle New York, Kaliforniya, New Jersey ve Massachusetts eyaletlerindeki Ermeni lobisinin çabalarına vurgu yapıldı. Bu eyaletlerde yaşayan Türklerin kendi temsilcilerine birer mektup göndererek Ermeni iddialarıyla ilgili tasarının reddedilmesi için girişimde bulunması talep edildi.

TASC (Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi) yetkililerinden alınan bilgilere göre, Amerika'da yaşayan çok sayıda Türk, söz konusu mektubu yaşadıkları eyaletlerdeki Kongre üyelerine postaladı.

Adam Schiff tarafından gündeme getirildi

Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Adam Schiff tarafından ilk kez 8 Nisan tarihinde gündeme getirilen tasarı, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını Türkiye'ye karşı bir tez olarak içeriyor.

Daha önce de Ameriak Birleşik Devletleri (ABD) Kongresinde çok sayıda Ermeni iddiaları tasarıları gündeme gelmiş fakat hem Türkiye'nin hem de Amerika'da yaşayan Türklerin çabalarıyla bu tasarılar, Senato ve Temsilciler Meclisi genel kurullarından geçmemişti.

Yorumlar (0)