ABD'de Yale Üniversitesi'nde bomba alarmı

ABD'nin Connecticut eyaletinde bulunan New Haven şehrinde bulunan Yale Üniversitesi kampüsünde, bomba ihbarı gelmesi üzerine güvenlik güçleri, kampüsteki binaların çoğunu tahliye etti.  

DÜNYA 06.11.2021, 00:41 07.11.2021, 09:19
ABD'de Yale Üniversitesi'nde bomba alarmı

ABD'nin Connecticut eyaletine bağlı New Haven şehrindeki Yale Üniversitesi kampüsüne ilişkin bomba ihbarı, güvenlik güçlerini bir anda harekete geçirdi.

Birçok bina tahliye edildi

Bomba ihbarından sonra polis ve ABD İç Güvenlik Bakanlığı ekipleri hemen olay yerine sevk edildi. Kampüs çevresinde acil servis ekipleri, Chapel Caddesi ile High Caddesi’nin kesiştiği bölgeye yerleşti. Polis ekipleri, Yale Üniversitesi’nin "Eski Kampüs" ismiyle bilinen kampüsünde bulunan Johnathan Edwards binası, Üniversite Tiyatrosu, Yale Sanat Galerisi, Welch Salonu, Vanderbilt Salonu ve Grace Hopper binası da başta olmak üzere pek çok binayı tahliye etti. 

Bölgeye yönelik 8 bomba ihbarı alındı

Öte yandan polis ekipleri, High Caddesi ve Eski Kampüs ile George Caddesi'nin kesiştiği bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapatırken, polis ekiplerinden gelen açıklamada, bölgede bulunan birden çok binaya bomba yerleştirildiğine yönelik 8 farklı ihbar aldıkları belirtildi.

Yorumlar (0)