ABD'de uçak kaçırıldı

ABD'nin Mississippi eyaletindeki küçük bir uçağı kaçıran şüpheli şahıs, kolluk kuvvetlerinin ihtarına, uçağı yakınlardaki bir AVM'ye çarpabileceğine yönelik tehditle karşılık verdi. Uçağı boş bir araziye indirdikten sonra şahsın gözaltına alındığı öğrenildi.

DÜNYA 03.09.2022, 23:38 04.09.2022, 01:27
ABD'de uçak kaçırıldı

Tupelo Polis Şefi John Quaka tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, istanbul eÅŸya depolama, Cory Wayne Patterson isimli şüpheli şahsın bölgedeki havalimanından çift motorlu bir 'Beechcraft King Air 90' tipi küçük uçağı kaçırdığını ve yakın bir noktada bulunan AVM'ye çarpacağını ifade ederek sivillere korku dolu saatler yaşattığını kaydetti.

Quaka, Patterson ile 911 hattı üzerinden iletişim kurulduğunu ve uzun süren ikna sürecinin ardından pilotun, uçağı boş bir araziye indirdikten sonra gözaltına alındığı bilgisini aktardı.

Polis Şefi, her olasılığa karşı AVM'yi tamamen boşalttıklarını ve bölge sakinlerini uyardıklarını belirtti. 

Federal suçlamalarla karşılaşabilir

Vali Tate Reeves, olayın herhangi bir can kaybı olmadan çözüme kavuşmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını aktararak, 'durumu ileri düzeyde bir profesyonellikle yöneten' kolluk güçlerine teşekkür etti. 

Polis, Patterson'ın havalimanında çalışan bir personel olduğu, sabah mesai saatinden evvel gelerek uçağı kaçırdığı bilgisini verdi.

Büyük terör tehdidi ve hırsızlıkla suçlanan pilotun federal suçlamalara maruz kalabileceği öğrenildi.

Yorumlar (0)