ABD de "Turkey" yerine "Türkiye" diyecek

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nin talebinin ardından resmi yazışmalar için "Turkey" yerine "Türkiye" ifadesini kullanacaklarını söyledi.

DÜNYA 06.01.2023, 10:45 07.01.2023, 15:00
ABD de "Turkey" yerine "Türkiye" diyecek

BM, Ankara'nın talebi sonrasında 1 Haziran 2022 tarihinde "Turkey" ibaresinin yerine, ülke adının "Türkiye" olarak kullanılmasını onaylamıştı.

Öncesinde de ihraç ürünlerine ilişkin "Made in Turkey" ibaresinin yerine "Made in Türkiye" ibaresi kullanılmaya ve tüm dünyada tanıtılmaya başlanmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nden de konuya dair bir adım atıldı.

ABD Dışişleri de "Türkiye" ifadesini kullanacak

ABD, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nin talebinin ardından resmi yazışmalar için "Turkey" yerine "Türkiye" ifadesini kullanacak.

Gün içerisinde ABD ve Türkiye'nin DEAŞ finans kaynaklarına dair ortak adımları üzerine ABD Dışişleri'nde yapılmış olan yazılı paylaşımda da "Türkiye" ibaresi kullanıldı.

Basın toplantısında yapılmış olan bu değişikliğin ne zaman yapıldığına dair soruyu yanıtlayan Price, Bakanlığın, Türkiye'nin bu adla değerlendirilmesini bu sabah itibarıyla tamamlayarak uygulamaya aldığını kaydetti.

"Yapılan değişiklik ABD Coğrafi İsimler Kurulu'nca da onaylandı"

Price açıklamasında, "Türk Büyükelçiliği'nin yaptığı yazışmalarda ülke adının böyle kullanılması talebinde bulunduğu doğruluyorum. Yapılan değişiklik her zaman olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri Coğrafi İsimler Kurulu tarafından da onay aldı" şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri'nin bütün platformlarda adların kullanımına dair bir süreç işlettiğinin altını çizen Price, Coğrafi İsimler Kurulu'nun aynı zamanda ABD halkının anlamasını kolaylaştırmak için "Türkiye Cumhuriyeti" ve "Turkey" isimlerinin de kullanılabileceğine izin verdiğini kaydetti.

Yorumlar (0)