ABD'de Türk restoranına saldırıda yeni gelişme: Ermeni asıllı 2 Amerikalıya dava açıldı

ABD’nin Los Angeles kentinde bulunan Türk restoranına 4 Kasım 2020'de gerçekleştirilen saldırıya yönelik, Ermeni asıllı iki Amerikan vatandaşı hakkında dava açıldı.

DÜNYA 28.04.2021, 10:49 28.04.2021, 16:21
ABD'de Türk restoranına saldırıda yeni gelişme: Ermeni asıllı 2 Amerikalıya dava açıldı

Türk restoranına saldırı gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltında bulunan ve William Stepanyan (23) ve Harutyun Harry Chalikyan (23) hakkında iddianame hazırlanırken bu sanıklara 6 suçlama yöneltildiği belirtildi. 

‘Türkleri avlamayı’ planladılar

İddianamede yer alan açıklamalarda, 4 Kasım’da William Stepanyan’ın telefonundan yolladığı bir mesajda "Türkleri avlamayı" planladığı aktarılırken aynı gün içinde Harutyun Harry Chalikyan ile buluştukları belirlendi. Restorana saldırı gerçekleştiren sanıklardan birinin ise ‘Sizi öldürmek için geldik, sizi öldüreceğiz’ gibi ifadelerle tehditler savurduğu aktarılırken iddianamede, saldırı sebebiyle birkaç kişinin yaralandığı, restoranda 20 bin dolarlık hasar meydana geldiği, restoranın geçici bir süre kapalı kalması nedeniyle de binlerce dolar kayba uğradığı ifade edildi.

15’er yıl hapis isteniyor

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianame kapsamında, planlı suç işleme sebebiyle 5 yıl, 5 ayrı nefret suçundan ise 10 yıl olmak üzere toplam 15’er yıl hapis istendi.

Ne olmuştu?

ABD’nin Los Angeles kentindeki Beverly Hills bölgesinde, 4 Kasım 2020'de  "İstanbul Cafe" adlı bir Türk restoranına akşam saatlerinde gelen 6-8 kişilik bir grup, restorandakilere saldırarak çevreye zarar vermişti.

Saldırı anı güvenlik kamerasına yansırken saldırganların yaşlarının 20-30 arası olduğu belirtildi. Yansıyan görüntülerde, saldırgan grubun, restorandaki çalışanlara sandalye ile saldırdığı ve işyerindeki bilgisayar, mobilya ve diğer mekân eşyalarını kırıp döktüğü görüldü.

Restoran sahibi ve çalışanları, restorana saldıran kişilerin Ermenice konuştuğunu, ölümle tehdit ettiklerini söyleyerek Türk ve Azerbaycan toplumuna da küfür ettiklerini dile getirmişti.

Yorumlar (0)