ABD'de tedarik zinciri krizi! Biden: Ulusal Muhafızları devreye sokabilirim

Tedarik zincirinde yaşanan problemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Biden, tedarik probleminin giderilmesi adına Ulusal Muhafızları devreye sokabileceğini açıkladı.

DÜNYA 22.10.2021, 10:49 23.10.2021, 10:28
ABD'de tedarik zinciri krizi! Biden: Ulusal Muhafızları devreye sokabilirim

ABD Başkanı Biden, on dönemde tedarik zincirinde yaşanan problemleri gidermek adına gerekirse Ulusal Muhafız güçlerini göreve çağırabileceğini bildirdi.

“Benzin fiyatlarındaki düşüş için 2022’yi bekleyin”

Düzenlenen bir foruma katılan Biden, ekonomi ve iç politika meseleleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Öte yandan Biden, kısa süre içinde altyapı paketi ile ilgili Kongrenin anlaşmaya varmasını beklediğini açıkladı. Bugüne kadar kendisi için en zor yasa tasarısının silah düzenlemesi olduğunu belirten Biden, forum sunucusuna dönerek, "Biliyorsun, 370 senedir Senatodayım." sözlerine yer verdi. Sunucunun, "Tedarikteki sorunları gidermek için Ulusal Muhafızları göreve davet etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Biden, "Evet, kesinlikle bunu yaparım. Tır şoförlerinin sayısı artmazsa, bunu yapacağım." cevabını verdi.

Birçok ekonomistin değerlendirmesinin aksine enflasyonun uzun bir süre artmaya devam edeceğini düşünmediğini açıklayan Biden, "Bu sene, benzin fiyatlarında düşüş beklenmiyor. 2022 yılında bekleyebiliriz bunu." açıklamasını yaptı.

Çin’e Tayvan uyarısı

Çin'in Tayvan'a girmesi halinde Tayvan'ı savunup savunmayacakları yönündeki soruya da yanıt veren Biden, "Tabii ki savunacağız, burada verilmiş sözümüz var." şeklinde konuştu.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile sık sık görüştüğüne dikkat çeken Biden, "Çin ile soğuk savaş peşinde değiliz." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)