ABD'de tarihte görülmemiş sıcaklıklar: 'Panjurları kapalı tutun'

ABD’de geçtiğimiz hafta sonu, ülkenin kuzeybatısındaki eyaletlerde hava sıcaklıklarının daha önce hiç görülmemiş derecelere ulaştığı açıklanırken, Oregon eyaletinin Portland şehrinde, ısının, tarihte hiç görülmemiş şekilde 44 dereceye yükseldiği tespit edildi.

DÜNYA 29.06.2021, 09:32
ABD'de tarihte görülmemiş sıcaklıklar: 'Panjurları kapalı tutun'

ABD’de hava tahmini raporları yayımlayan AccuWeather uzmanları, geçen hafta sonu ABD'nin kuzeybatı bölgesinde Kanada sınırına yakın eyaletlerde görülen sıcaklıkları, “tarihi”, "hayatı tehdit edici" ve "benzeri görülmemiş" olarak tanımladı.

Tarihte görülmemiş sıcaklık

Oregon eyaletinin Portland kentinde, Haziran ayı sonunda 21 derece civarında seyretmesi beklenen sıcaklıkların, tarihte hiç görülmemiş bir biçimde 44 dereceye yükseldiği açıklandı.

Oregon eyaletinde şu ana kadar 27 Temmuz 1939'da 47 derece olarak en yüksek sıcaklığın  kaydedildiği aktarıldı.

“Susuz kalmayın, panjurları kapalı tutun”

ABD'nin Kanada sınırında bulunan Seattle şehrinde de sıcaklıkların aşırı bir şekilde artmasıyla Seattle Acil Durum Yönetimi Ofisi, geçtiğimiz hafta sonu "Panjurları kapalı tutun, susuz kalmayın, fanları kullanın. Hava çok fazla ısınırsa soğutma merkezlerimize gidin" sözleriyle Twitter'dan bir paylaşımda bulundu.

Bölgedeki evlerde hava koşulları sebebiyle klima bulunmadığı, beklenmeyen hava sıcaklıklarının bilhassa evsizler ve yaşlılar gibi savunmasız kişilere yönelik yaşamı tehdit ettiği ifade edildi.

Beklentilerin çok üstünde seyreden sıcak havaların biraz daha aynı şekilde sürecek olmasından dolayı, klima veya benzeri serinleme imkanlarını kullananlar için şu ana kadar hiç görmedikleri elektrik faturalarıyla karşılaşabilecekleri konusunda uyarı yapıldı.

Yorumlar (0)