ABD'de taharet musluklu klozetler revaçta!

ABD'de son günlerde tek gündem maddesi olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle temizlik ve hijyen malzemelerindeki fiyat artışı ve kıtlık insanları alternatiflere yönlendiriyor. Taharet musluklu klozetlere olan ilgi artıyor.

DÜNYA 15.03.2020, 10:36
ABD'de taharet musluklu klozetler revaçta!

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, birçok ülkede büyük tedirginlik ve panik oluşturuyor. Karantina ve tükenme korkusu ile marketlere koşan tüketiciler gıda, temizlik ve hijyen ürünlerine akın ediyor. Gerek rafların boşalması, gerekse temizlik ürünlerinde astronomik fiyat artışları tüketiciyi alternatiflere yönlendiriyor. Avrupa ülkelerinde, Türkiye'de sıkça kullanılan kolonyaya, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) de taharet musluklu tuvaletlere olan ilgi giderek artıyor.

ABD'li Brondell firması farklı modellerde klozetler üretiyor. Sektörde yıllardır bulunan şirketin taharet musluklu klozet modelinin satışlarında ise son günlerde sert bir yükseliş söz konusu. Business Insider'a konuşan Brondell Sözcüsü Daniel Lalley, çevrimiçi alışveriş platformu Amazon'da her iki dakikada bir taharet musluklu klozet sattıklarını ve günlük ortalama bin satış gerçekleştirdiklerini ifade ediyor.

Brondell CEO'su Steven Scheer ise "Bazı ülkelerde görülen tuvalet kağıdı savaşından sonra tuvalette su ile temizlenmeyi teşvik eden ve faydalarını anlatan geniş bir kitle ortaya çıktı." şeklinde konuşuyor.

Sadece Brondell şirketinin değil taharet musluklu klozet üreten diğer firmaların da satışlarında yükselen bir grafik görülüyor.

Hygiene for Health şirketi yöneticilerinden biri de taharet musluk satışlarının yarı yarıya arttığını söylüyor.

Yorumlar (0)