ABD'de siyahi gence kurşun yağdırdılar! Görüntüler yayınlandı

ABD’nin Ohio eyaletinde 25 yaşındaki siyahi vatandaş Jayland Walker, çok sayıda polis kurşunuyla yaşamını yitirdi. Olayın görüntüleri ortaya çıktı. 

DÜNYA 04.07.2022, 11:21 04.07.2022, 14:59
ABD'de siyahi gence kurşun yağdırdılar! Görüntüler yayınlandı

ABD'de bir siyahi vatandaş daha polisin hedefi oldu.

60'tan fazla kurşun yarası belirlendi

Ohio eyaletinin Akron kentinde polis, 25 yaşındaki Jayland Walker'ı birçok kurşunla vurarak öldürdü.

Walker'ın öldürülmesine ilişkin yayınlanan görüntülerde, en az 5 polis, arabasını yolda bırakıp kaçan siyahi gence kurşun yağdırıyor. 

Akron Polis Şefi Stephen Mylett, polislerin Walker'a kaç mermi sıktığını henüz bilmediğini, adli tıp muayenesi neticesinde gencin vücudunda 60'tan fazla kurşun yarasının tespit edildiğini ifade etti.

Polis şefi: "İzlenmesi şoke edici ve zor” 

Mylett, söz konusu olay anı görüntülerini "izlenmesi şoke edici ve zor" olarak değerlendirirken, delillerin Walker'ın trafik takibi esnasında aracının içinden silah kullandığına ilişkin olduğu bildirildi.

"Polis, silahından çıkan kurşunların hesabını verebilmeli"

Polis şefi, "Bir polis memuru, yaşamındaki en kritik kararla birine ateş ettiği zaman, silahından çıkacak her kurşunun hesabını vermelidir” sözlerini kullandı.

Peşindeki polislere ateş açtığı iddiası

Ayrıca Walker'ın aracında özel eşyalarının dışında bir silahın görüntüsünü de paylaşan polis, siyahi gencin, otomobilinde olduğu esnada ekiplere ateş ettiğini öne sürdü.

Polislerin vücut kamerasından elde edilen videoda, ekiplerin peşinden gittiği Walker'ın, bir süre sonra otomobilini sağa çektiği ve aracını bırakarak bölgeden uzaklaştığı görülüyor.

Vurulduğu anda peşinden gelen polislere sırtı dönük olan gencin, karşı ateş açtığına ilişkin herhangi bir kanıta rastlanmadı.

Walker'ın öldürülmesi

Akron Polis Departmanı'nın açıklamasına göre Jayland Walker, 27 Haziran'da polis tarafından trafik ihlali sebebiyle durdurulmuş, kovalamaca sırasında polislerin silahından çıkan 90'ı aşkın kurşundan en az 60'ının siyahı gence isabet etmesiyle ölümüne neden olmuştu.

Ailenin avukatı Bobby DiCello, gencin vücuduna, yüzü dahil olmak üzere 60 kurşunun isabet ettiğini, buna karşın hastaneye kaldırıldığı zaman arkadan ellerinin kelepçelenmiş olduğunu belirtmişti.

"Bağımsızlık Günü kutlama vakti değil"

Akron Belediye Başkanı Dan Horrigan, "Bağımsızlık Günü bir kutlama, aile ve arkadaşlar ile bir araya gelme vaktidir. Ne yazık ki, kent liderliğindeki bir kutlamanın vakti olmadığını güçlü bir biçimde hissediyorum." sözlerini kullanmıştı.

Siyahi gencin öldürülmesi şehirde büyük tepkilere yol açmış, gerçekleştirilen protestoların ardından olaya karışan polis ekipleri idari izne ayrılmak durumunda kalmıştı.

Yorumlar (0)