ABD'de "silah reformu" gösterileri: Çocukları koruyun!

ABD'de meydana gelen silahlı saldırıların sona ermesi için hükümete çağrıda bulunan binlerce kişi, Florida eyaletine bağlı Orlando şehrinde toplandı. Silah reformunun kabul edilmesi gerektiğini belirten göstericiler, "Çocukları koruyun, silahları değil" ve "Cinayeti daha zor hale getirin" yazılı pankartlar taşıdı.

DÜNYA 12.06.2022, 11:37 13.06.2022, 08:47 Hakan Öksüz
ABD'de "silah reformu" gösterileri: Çocukları koruyun!

ABD'de son aylarda yaşanan silahlı saldırı olayları, dünya kamuoyunun gündemine oturdu. Çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği şiddet olayları, silah reformunun bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. Meydana gelen saldırılar sonrası açıklamada bulunan ABD Başkanı Joe Biden, "Gerçekten bıktım. Artık silah lobisine karşı durmanın zamanı gelmedi mi?" demişti.

Ülkenin Florida eyaletine bağlı Orlando şehrinde binlerce kişiden oluşan bir grup toplandı. Gösteri, "March for Our Lives (Hayatlarımız için Yürüyün)" adlı sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlendi.

"Çocukları koruyun, silahları değil" 

Silah reformu düzenlemesinin kabul edilmesi gerektiğini belirten göstericiler "Bu şekilde yaşamak istemiyoruz", "Cinayeti daha zor hale getirin", "21'nci yüzyıl silahları, 18'inci yüzyıl yasaları" ve "Çocukları koruyun, silahları değil" yazılı pankartlar taşıdı.

Belediye Başkanı Bowser: Kongre harekete geçmeli!

Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, protestoya katılarak konuşma yaptı. Şiddet olaylarının sona ermesi için Kongrenin harekete geçmesi gerektiğini kaydeden Bowser, "Bunun ilk adımı silah reformunu yapmaktan geçiyor. İnsanlar, silahlara bu kadar kolay ulaşmamalı. Sonucunu yıllardır yaşıyoruz. Daha ne olması gerek? Burada toplanan binlerce kişiye ve ülkenin diğer bölgelerinde protesto yapan milyonlarca vatandaşa kulak verin." dedi.

Süpermarket saldırısı kurbanlarının aileleri de gösterideydi

14 Mayıs günü New York'un Buffalo şehrinde yaşanan süpermarket saldırısında hayatını kaybeden kurbanların aileleri de gösteride yer aldı. 10 kişinin yaşamını yitirdiği ırkçı saldırı, silah reformunu gündeme getirmişti.

İlkokul saldırısında 19 öğrenci ile 2 öğretmen ölmüştü

Teksas'ın Uvalde kasabasında yaşanan okul saldırısı ise tartışmaların alevlenmesine yol açmıştı. 18 yaşındaki bir kişinin düzenlediği saldırıda 19 öğrenci ile 2 öğretmenin hayatını kaybetmesi, ülke çapında gösterilerin düzenlenmesine sebep olmuştu.

Yorumlar (0)