ABD'de sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: 35 ölü!

ABD’nin Kentucky eyaletinde şiddetli yağışlar sebebiyle yaşanan sel felaketindeki can kaybının 35’e ulaştığı açıklandı.  

DÜNYA 02.08.2022, 09:26 02.08.2022, 10:28
ABD'de sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: 35 ölü!

ABD’nin güneydoğusunda bulunan Kentucky eyaletinde, 26 Temmuz’da başlayan ve şu anda da devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinin ardından arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Can kaybı 35’e yükseldi

Kentucky Valisi Andy Beshear, bugün düzenlediği basın toplantısında bugüne kadar felaket nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 35’e çıktığını aktarırken, kaybolan yüzlerce kişi nedeniyle bu sayının artmasından endişe edildiğini belirtti. Vali Beshear, yağışlı havanın bölgede devam etmesi nedeniyle vatandaşlardan kendilerini korumaları ve dikkatli olmalarınını istedi. 

Yetkililer, bölgede kurtarma ekiplerinin çalışmalarını devam ettirdiğini açıklarken felaket neticesinde 50’yi aşkın köprünün zarar gördüğünü, bu sebeple de sular altında kalan bazı yerleşim yerlerine henüz ulaşılamadığını dile getirdi. 

Sel felaketinde en büyük tahribatın meydana geldiği bölgede yer alan Breathitt ve Hindmann kentlerinde ise yaşanan yağma olayları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Kentucky’de bayraklar yarıya indirilecek 

Vali Andy Beshear, son günlerde Kentucky’nin doğu kesimlerinde meydana gelen sel felaketinde mağdur olan ve yaşamını yitirenlere saygı göstermek için 2-8 Ağustos arasında eyaletteki bütün resmi kurumlarda bayrakların yarıya indirilmesi yönünde talimat verdi. 

Acil durum ilan edilmişti

26 Temmuz’da başlayan şiddetli yağışlar, Kentucky’nin doğu bölgelerinde sel felaketine sebep olurken bölgenin büyük bir bölümünde evler sular altında kalmış, on binlerce insan elektriksiz kalırken binlerce kişi de evlerini terk etmek durumunda kalmıştı. Yaşanan felaket sebebiyle Kentucky’nin 6 farklı bölgesinde acil durum ilan edilmişti.

Yorumlar (0)