ABD'de şaşırtan olay: Güneş ile yaşıt taş, çatılarını deldi

Siyah renkli sıcak bir taşın, evlerinin çatısını deldiğini bildiren New Jersey'deki bir aile, durumu polise bildirdi. 1 kilo 800 gram ağırlığındaki göktaşıyla ilgili konuşan gökbilimci Derrick Pitts, bu taşın Güneş ile yaşıt olabileceğini kaydetti.

DÜNYA 10.05.2023, 16:50 11.05.2023, 13:13 Hakan Öksüz
ABD'de şaşırtan olay: Güneş ile yaşıt taş, çatılarını deldi

ABD'nin New Jersey eyaletinde ilginç bir durum yaşandı. Hopewell kasabasında yaşayan bir ale, evlerinin çatısında delik açıldığını ve patates büyüklüğündeki bir cismin zemine düştüğünü belirterek yetkililere başvurdu. Aile, söz konusu siyah cismin bir hayli sıcak olduğunu vurguladı. 

Taşın ağırlığı 1 kilo 800 gram

Edinilen bilgilere göre evde yaşayanlara herhangi bir zarar gelmedi. Polis, eve düşen cismin ağırlığının 1 kilo 800 gram olduğunu bildirdi. Sesi duyduklarında çatıya taş atıldığını düşündüklerini söyleyen evin sakinlerinden Suzy Kop, bu sıcak cismin göktaşı olabileceğini anladıktan sonra polise haber verdiklerini belirtti.

Gökbilimci Derrick Pitts: "4-5 milyar yıllık olabilir"

Evlerine taş düşen aile, cismi incelemeleri için gökbilimcilerle görüşmeyi düşünüyor. Konuya dar açıklamada bulunan kıdemli gökbilimci Derrick Pitts, "Bu ender rastlanır bir olay. Uzay boşluğunda dolanıp dururken birden evinize düşmesi çok ilginç. Daha önce buna benzer birkaç olay yaşanmıştı. Söz konusu olaydaki cismin 4-5 milyar yıllık olabileceğini düşünüyoruz. Bu da Güneş ile yaşıt olduğu anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)