ABD'de rekor enflasyon! Son 41 yılın zirvesi...

ABD'de mart ayı enflasyon rakamları açıklanırken, son rakamlarda Rusya-Ukrayna savaşının kuvvetli etkileri gözlemlendi. Mart ayında ABD’de tüketici fiyatları, bir önceki seneye kıyasla yüzde 8,5 artış gösterdi ve 41 yılın zirvesini gördü.

DÜNYA 12.04.2022, 16:08
ABD'de rekor enflasyon! Son 41 yılın zirvesi...

ABD'nin mart ayına yönelik piyasaların merakla beklediği enflasyon oranları açıklandı.

ABD enflasyon rakamları son 41 yılın zirvesinde

Mart ayında ABD'de enflasyon yükselişini sürdürdü ve yıllık bazda yüzde 8,5 seviyesine yükseldi. Piyasa beklentileri veri öncesinde enflasyonun yüzde 8,4 seviyesine yaklaşacağı yönündeydi.

Açıklanan rakamlarda Rusya-Ukrayna savaşının etkilerinin gözlemlendiği belirtildi. Böylece, Mart ayında ABD’de tüketici fiyatları, bir önceki seneye kıyasla yüzde 8,5 artış göstererek, son 41 yılın zirvesini gördü.

Tüketici fiyatlarında yüzde 1.2 artış

ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu'ndan gelen açıklamada, mart ayında tüketici fiyatları, aylık olarak yüzde 1.2 yükseldi. Mart ayında akaryakıt fiyatlarının yüzde 18.3 yükseldiğini ve enflasyonun yarısının bu artış sebebiyle olduğu kaydedildi. Akaryakıttaki yıllık artış ise yüzde 48'e yaklaştı. Yıllık genel enerji endeksindeki artış ise yüzde 32 olarak açıklandı.

Yorumlar (0)