ABD'de posta ile kullanılan 150 binden fazla oy zamanında ulaştırılamadı

ABD'deki başkanlık seçimlerinde posta yolu ile kullanılan 150 binden fazla oyun, oy verme süresi henüz dolmadan seçim merkezlerine ulaştırılamadığı açıklandı.

DÜNYA 07.11.2020, 01:42
ABD'de posta ile kullanılan 150 binden fazla oy zamanında ulaştırılamadı

ABD'de oy sayım süreci devam ederken, yeni bir gelişme daha meydana geldi.

Washington Post'un ABD Posta Servisi'nden bir kaynağa dayandırdığı habere göre, seçim yarışının kaderini belirlemesi beklenen bazı kilit eyaletlerde, seçim günü öncesinde postalanan oy pusulalarının bir bölümü oy verme süresi içerisinde ulaştırılamadı.

Zamanında teslim edilemeyen oyların oranı oldukça yüksek

12 binden fazla oyun henüz kimin kazandığının belli olmadığı 5 eyaletten gönderildiği belirtildi.

ABD Posta Servisi'nin başkent Washington'daki federal mahkemeye ilettiği bildirime göre posta yoluyla kullanılan oylardan, Pennsylvania eyaletinin Philadelphia şehrindekilerin yüzde 33.7'si, Georgia eyaletinin Atlanta şehrindekilerin yüzde 17.9'u, Michigan eyaletinin Detroit şehrindekilerin yüzde 21.1'i, Kuzey Carolina eyaletinin Greensboro şehrindekilerin yüzde 27.1'i ve Wisconsin eyaletinin Lakeland şehrindekilerin yüzde 23.2'si seçim gününde seçim merkezlerine teslim edilemedi.

Seçim günü ardından teslim edilen oylar, ilgili eyaletin yasaları uyarınca ya sayıma dahil ediliyor ya da geçersiz olarak görülüyor. Buna göre Nevada, Kuzey Carolina ve Pennsylvania'da 3 Kasım'dan sonra gelen oylar dikkate alınacak fakat Arizona ve Georgia'da oy verme süresinden sonra teslim edilen oylar geçersiz sayılacak.

Posta yoluyla 65 milyon oy kullanıldı

COVID-19 salgını sebebiyle ülkede posta yoluyla yaklaşık 65 milyon oy kullanılmıştı.

Şu an için sonuca yansımayan oyların, Biden ve Trump arasında yakın rekabete sahne olan kritik eyaletlerdeki sonucu etkileyebileceği öngörülüyor.

Yorumlar (0)