ABD'de peş peşe koronavirüs vakaları!

ABD’nin Washington eyaletinde bir kişide Corona virüs (2019-nCoV) teşhis edilmesinden sonra ikinci vaka Illionis eyaletindeki Chicago kentinde ortaya çıktı.

DÜNYA 24.01.2020, 22:51
ABD'de peş peşe koronavirüs vakaları!

Illinois Halk Sağlığı Departmanından yapılan açıklamada, 60 yaşlarında Chicagolu bir kadında Corona virüs tespit edildiği açıklandı.

Chicago'daki bir hastanede karantina altında tutulan hastanın, Aralık 2019'da salgının başladığı Çin’in Wuhan kentine gittiği ve 13 Ocak'ta da Chicago’ya döndüğü kaydedildi.

Yetkililer, bu kişinin seyahat ederken semptom taşımadığı için virüsü yaydığını düşünmediklerini belirtti.

Kuluçka süresinin iki hafta olabileceği kaydedilen Corona virüs salgınına ilişkin olarak ABD’deki 22 eyalette 67 kişinin inceleme altında olduğu bilgisi verildi.

Çin'de ölü sayısı artıyor!

12 Aralık'ta Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Corona virüsle ilişkili dünya genelindeki 902 vakanın 887'sinin Çin'de tespit edildiği belirtildi. Ülkedeki ölü sayısı ise 26'ya yükseldi.

NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken virüs ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde ölüme neden olabiliyor.

Yorumlar (0)