ABD'de oruçlu öğrenciye "yemek" cezası!

ABD'nin New York şehrinde, oruç tutan Müslüman bir öğrenciye "yemek yiyenleri izleme cezası" verildiği iddia edildi.

DÜNYA 15.11.2019, 10:37 15.11.2019, 16:04
ABD'de oruçlu öğrenciye "yemek" cezası!

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), New York Eğitim Departmanı'na oruç tutan 9 yaşındaki Müslüman bir öğrencinin okulunda "yemek yiyen arkadaşlarını izleme" cezasına maruz bırakıldığı iddiasıyla şikayet dilekçesi verdi.

Zorla kafeteryada tutulmuş

İddiada 9 yaşındaki öğrenci İ.A.'nın 14 Mayıs'ta "P.S. 264" isimli devlet okulunda bir okul çalışanının kendisini cezalandırmak için oruçluyken kafeteryada zorla oturtularak diğer çocukların yemek yemesini izlemeye zorlandığı belirtiliyor.

"Çocuğumun dini kendisine karşı kullanıldı"

9 yaşındaki İ.A.'nın, yaşadığı acımasız olay sonrasında evine dönerek annesi Zaman M.'nin kucağında ağlayarak olaydan çok etkilendiğini söylediği belirtildi. Anne Zaman M., oğlunun okulda saygı duyulması ve onurlu bir şekilde eğitim görebilmesi için bulunduğunu söyleyerek "Bunun yerine çocuğumun dini, kendisine karşı bir ceza olarak kullanıldı" ifadelerini kullandı.

Anne Zaman M., oğluna yapılanları okul yönetimine şikayet etmesine rağmen okul çalışanı hakkında herhangi bir adli işlem yapılmadığını belirtti.

"Sorumlular cezalandırılmalı"

CAIR New York Ofisi yetkilisi Ahmed Muhammed, 9 yaşındaki Müslüman çocuğun dini inançlarının okuduğu okul tarafından kendisine karşı bir 'silah' gibi kullanıldığını, sorumluların hak ettikleri şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Bayram talepleri de reddiliyor

CAIR'in verdiği dilekçede okul yönetiminin dini ayrımcılık olarak ilk olayının bu olmadığı, Hristiyan ve Yahudi bayramlarında okulun süslenerek bayramların kutlandığı ancak Ramazan ayında Müslüman ailelerin taleplerinin görmezden gelindiği veya taleplerin reddedildiği de belirtildi.

Dilekçe işleme alındı

New York Eğitim Departmanı Sözcüsü Isabelle Boundy, CAIR'in dilekçesinin işleme sokulduğunu ifade ederek olayla alakalı "Okullar, öğrenciler için güvenli, destekleyici ve katılıma açık yerler olmalıdır" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)