ABD'de 'ölümsüz' yılan alarmı!

ABD’nin Virginia eyaletinde yaşayan bir kişi, yaban hayatı yetkililerine haber vererek yarım ay şeklinde başı olan ilginç bir yılan gördüğünü söyledi. Söz konusu hayvanın yılan olmadığını ama oldukça tehlikeli bir istilacı tür olan çekiç başlı yassı solucan olduğu tespit edildi.

DÜNYA 09.11.2020, 23:13 10.11.2020, 17:38
ABD'de 'ölümsüz' yılan alarmı!

Vücudundan bir parçası koptuğunda kendini yenileyen hayvanın etkisiz hale getirilmesinin imkansız olduğu ve türün Asya’dan ABD’ye geldiği açıklandı.

Ekipler canlının türünü tespit edemedi

Yetkililerce yapılan ilk açıklamada, "Her yıl çok sayıda yılan tespit ediyoruz. Fakat sorun şu ki, daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadık. Canlının ne olduğu hakkında herhangi bir fikriniz varsa lütfen bizimle paylaşın" denildi.

Halk bu çağrıya yanıt verdi ve yaban hayatı ekibine söz konusu canlının Asya'dan gelen ve istilacı bir tür olan çekiç başlı yassı solucan olduğu bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu solucanların 1900’lü yılların başında bitki ticareti yolu ile ABD'ye geldiği ve o dönemden bu yana bölgede gittikçe yaygınlaştığı ifade edildi.

Zehirli ve ölümsüz

Çekiç kafalı yassı solucanların insanlara ve evcil hayvanlara zarar vermediği fakat yırtıcı ve zehirli canlılar oldukları için biyoçeşitliliğe ve tarım ürünlerine zarar verme ihtimali olduğu belirtildi. 

Diğer yandan, çekiç kafalı yassı solucanlar uzun zamandır bilinmelerine karşın hala bilim insanları arasında gizemini koruyor. Yenilenme yeteneğine sahip olan bu hayvanların parçalara ayrıldıklarında hiçbir kısımlarının canlılığını yitirmediği keşfedildi. Daha önce yapılan bir araştırmada, 300 parçaya ayrılan bir çekiç kafalı yassı solucanın, her bir parçasının kendine ayrı bir kafa üreterek kısa zamanda tam boyuta ulaştığını keşfetmişti.

Yorumlar (0)