ABD'de normalleşmede büyük adım

CDC, aşıların her iki dozunu da uygulatan kişilerin maske takmak mecburiyetinde olmadığını duyurdu.

DÜNYA 14.05.2021, 00:30 15.05.2021, 18:25
ABD'de normalleşmede büyük adım

ABD'de aşıların iki dozunu da yaptıranlar maske takmak mecburiyetinde değil. CDC (ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) Direktörü Rochelle Walensky, koronavirüs salgınıyla mücadele rehberlerini güncellediklerini duyurdu. Walensky, aşı yaptırmış kişilerin dışarıda maske takmalarına gerek kalmadığını ve iç mekanlarda da maskesiz bulunabileceklerini kaydetti.

Direktör Walensky, iki dozu da uygulatmış kişilerin sosyal mesafe kurallarına riayet etmesine de gerek kalmadığını ifade etti.

Aşılanan şahısların, toplu ulaşım araçlarında ve hastanelerde maske kullanmayı sürdürmesini tavsiye eden Walensky, semptom gösteren kişilerin yeniden maske kullanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Biden müjdeledi

"Bugün ABD'de COVID-19 ile mücadelemizde harika bir gün." diyen ABD Başkanı Joe Biden, "ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, iki dozu da yaptıran vatandaşlarımızın bundan böyle maske takma mecburiyeti olmadığını açıkladı." sözlerini sarf etti.

Biden, söz konusu kararın ardında aşılama programındaki başarılarının olduğuna vurgu yaparak, "114 gün gibi kısa bir sürede 250 milyon doz aşı uyguladık. Bunun neticelerini de görüyoruz. 50 eyaletten 49'unda pozitif vakalar düştü." şeklinde konuştu.

Salgının başından beri hastaneye yatış oranlarının en düşük düzeyde olduğunu belirten Biden, ABD halkının son bir yıldır gösterdiği fedakarlığın ve sabrın takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)