ABD'de marketler adeta yağmalanıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin dev market zincirleri, temizlik ürünlerinin satışına limit getirmek zorunda kaldı. 

DÜNYA 08.03.2020, 11:11
ABD'de marketler adeta yağmalanıyor

ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) yeni tip koronavirüsün (Covid-19)  giderek yayılması tüketim alışkanlıklarını değiştirdi.

Dev zincir mağazalar özellikle temizlik ve hijyen ürünlerinin satışına limit getirmek zorunda kaldı.

New Jersey eyaletinde özellikle kalabalık ailelerin tercih ettiği COSTCO, Walmart ve Best Buy gibi dev zincir marketlerin girişlerinde uzun kuyruklar oluştu.

Market yöneticileri, herkese yetmesi için su, ilaç, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu başta olmak üzere birçok temizlik ve hijyen maddelerinin satışına limit getirmek zorunda kaldı.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının Doğu eyaletlerinde de yayılmaya başlamasının ardından tüketiciler, hortum, sel, tayfun beklendiği dönemlerde olduğu gibi ve belki de çok daha büyük bir panikle süpermarket raflarını boşalttı.

Market yöneticileri, müşteriler arasında zaman yaşanan kavgalara ve paniğe son vermek için çareyi bazı ürünlerin satışını 2 adetle sınırlandırmakta buldu.

Dev market zincirlerinde yaşanan panik, gerilim ve kavgalar nedeniyle kapılarda polisler görevlendirildi.

New Jersey’in Bergen County, Teterboro kasabasında bulunan toptan satış marketi COSTSO önünde yoğunluktan sürücüler araçlarını park edecek yer bulamazken, girişlerde ve kasalarda uzun kuyruklar oluştu.

Market görevlileri ise Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı önlem olarak alışveriş arabalarını her seferinde dezenfekte etti.

Yorumlar (0)