ABD'de lisede silahlı saldırı: 3 ölü, 6 yaralı

ABD'nin Michigan eyaletinde, bir lisede gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Saldırı gerçekleştiren kişinin, aynı okulda öğrenci olan 15 yaşında bir erkek olduğu bildirildi.

DÜNYA 01.12.2021, 07:16 02.12.2021, 09:11
ABD'de lisede silahlı saldırı: 3 ölü, 6 yaralı

ABD'nin Michigan eyaletinde bulunan bir lisede meydana gelen silahlı saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 kişinin yaralandığı aktarıldı.

3 ölü, 6 yaralı

Oakland İlçe Şerif Ofisi, 15 yaşındaki bir erkek öğrencinin Oxford Lisesi'nde, okula getirdiği silahla 3 kişiyi katlettiğini ve 6 kişiyi yaraladığını açıkladı. Şerif Yardımcısı Mike McCabe, lise öğrencisinin olay sonrası tutuklandığını, silahından 15-20 arası kurşun çıktığını belirlediklerini ve tutuklama esnasında saldırganın direnmediğini dile getirdi.

Zanlının saldırının sebebiyle ilgili konuşmayı reddettiğini aktaran McCabe, "Saldırganın yalnız hareket ettiğini düşünüyoruz" sözlerini kullandı.

Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren kişinin, aynı okulda öğrenci olan 15 yaşında bir erkek olduğu ifade edildi.

40 yıldır benzer bir saldırı olmuyordu

Oakland İlçe Şerif Ofisi, bir SWAT timi ile Oxford Lisesi'ne helikopterle havadan müdahale edildiği bilgisini aktarmıştı.

Saldırının yaşandığı okul, yetkililer tarafından tahliye edilirken, 40 seneye yakın bir süredir Michigan'da buna benzer bir saldırı yaşanmadığı bildirilmişti.

Yorumlar (0)