ABD'de koronavirüs kâbusu: Kongre üyeleri karantinada!

ABD'de Cumhuriyetçi Partili Senatör Ted Cruz ve Temsilciler Meclisi Üyesi Paul Gosar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilen bir kişi ile temasa geçmeleri nedeniyle kişisel karantina önlemi aldıklarını kaydetti.

DÜNYA 09.03.2020, 10:41 09.03.2020, 12:03
ABD'de koronavirüs kâbusu: Kongre üyeleri karantinada!

ABD'de Cumhuriyetçi Partili Senatör Ted Cruz ve Temsilciler Meclisi Üyesi Paul Gosar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle kişisel karantina tedbiri aldı. 

Ted Cruz, söz konusu kişiyle yaklaşık iki hafta önce Maryland eyaletinde gerçekleştirilen Muhafazakar Eylem Komitesi Konferansı'nda görüşmede bulunduğunu kaydederek, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kuluçka süresinin 14 gün olması nedeniyle birkaç günü Teksas'ta bulunan evinde geçireceğini ifade etti. 

Temsilciler Meclisi Arizona Milletvekili Paul Gosar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilen şahıs ile aynı konferansta yüz yüze görüşmede bulunduğunu, bu nedenle kendisinin ve danışman ekibinden üç kişinin kişisel karantina önlemi aldığını kaydetti. 

Paul Gosar, Kongre binasında bulunan ofisinin hafta boyunca kapalı olacağını söyledi. 

ABD'de Kongre'nin yer aldığı ve siyasi organizasyonların gerçekleştirildiği başkent Washington'ın banliyölerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları tespit edildiği kaydedilmişti. 

ABD'de şimdiye kadar 554 vaka belirlenirken, 22 kişi yaşamını yitirdi. 

Yorumlar (0)