ABD'de "Koronavirüs iki senatöre yaradı" iddiası 

ABD Kongresinin iki üyesinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kriziyle finansal piyasalardaki çöküşten önce statülerini kullanarak ele geçirdikleri bilgilerle haksız kazanç sağladıkları öne sürüldü.

DÜNYA 20.03.2020, 13:59
ABD'de "Koronavirüs iki senatöre yaradı" iddiası 

ABD medya organlarından servis edilen haberlere göre, Cumhuriyetçi Parti Georgia Senatörü Kelly Loeffler, 24 Ocak'ta Senato Sağlık Komitesinde, Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) Direktörü Anthony Fauci ve Ulusal Alerji Enstitüsü başkanının da bulunduğu koronavirüs konulu toplantıda yer aldı.

Loeffler, toplantıda öğrendiği bilgiler sayesinde toplantının yapıldığı gün elinde bulundurduğu Resideo Technologies adlı şirkete ait 50,001 ile 100,000 dolar değerindeki hisse senetlerini sattı. Satıştan kısa bir süre sonra firmanın değeri yüzde 50'den fazla değer kaybetti. Loeffler daha sonra, evden çalışma yazılımları üzerine çalışan Citrix firmasından 100,000 ile 250,000 dolar değerinde hisse satın aldı ve bu firmanın da hisselerinde ciddi artış kaydedildi.

Loeffler, göreve geldiğinde 500 milyon dolarlık servetiyle kongrenin en zengin üyesi olarak dikkat çekiyordu.

En yüksek hisse senedi satışı

Washington Post gazetesinin aktardıklarına göre, ABD Senatosu İstihbarat Komitesinin Cumhuriyetçi Partili Başkanı Kuzey Carolina Senatörü Richard Burr da tıpkı Loefler gibi, pozisyonu sayesinde yeni tip koronavirüs ile ilgili aldığı özel bilgilere istinaden ABD Borsası düşüşe geçmeden önce şubat ayı ortasında kendisi ve eşine ait 628 bin dolar ile 1,72 milyon dolar değer aralığındaki hisseleri elinden çıkardı.

Bu miktardaki hisseler, Burr'un 2016 yılından beri sattığı en yüksek sayıdaki hisse senedi olarak dikkat çekti.

Yorumlar (0)