ABD'de koronadan can kaybı ilk kez düştü

New York'ta 27 Mart'tan bu yana ilk kez koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 200'ün altına düştü.

DÜNYA 11.05.2020, 21:45
ABD'de koronadan can kaybı ilk kez düştü

ABD'de New York Valisi Andrew Cuomo, koronavirüs salgınının en kötü vurduğu eyaletin bu hafta yeni bir safhaya geçeceğini ve kırsal bölgelerde bazı sektörlerin açılacağını duyurdu.

Cuomo, düzenlediği basın toplantısında, eyalette koronavirüs vaka ve ölüm sayılarının azalmaya devam ettiğini ve son 24 saatte 161 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, ''New York yeni bir safhaya giriyor.'' dedi.

Bazı bölgelerde faaliyet başlayacak

Upstate New York'taki bazı bölgelerde inşaat ve üretim sektörlerinin 15 Mayıs sonrası faaliyetlere başlayacağını ifade eden Cuomo, New York kentindeki önlemlerin ise hazirana kadar devam edeceğini söyledi.

İlk kez düştü

New York'ta 27 Mart'tan bu yana ilk kez koronavirüsten ölenlerin sayısı 200'ün altına düştü. ABD genelinde ise son 24 saatte koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı binin altında kaldı.

Trump da duyurmuştu

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından bu sabah yaptığı açıklamada ''koronavirüs sayılarının iyiye gittiği'' ve salgınla mücadelede ''ilerleme kaydedildiği'' değerlendirmesinde bulunmuştu.

ABD'de ölü sayısı 80 bini aştı

Koronavirüs görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ABD'de vaka sayısı 1 milyon 373 bin 706'ya, ölü sayısı 81 bin 9'a yükseldi.

Yorumlar (0)