ABD'de korona 32 can aldı

ABD’de Covid-19 (yeni tipkoronavirüs) vaka sayısı 1107'ye, ölü sayısı 32'ye çıktı. Covid-19 sebebiyle Amerika genelinde bir çok program iptal edildi.

DÜNYA 12.03.2020, 07:14
ABD'de korona 32 can aldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakası sayısının 1107'ye, ölü sayısının da 32'ye yükseldiği bildirildi.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Amerika Birleşik Devletleri'nde koronavirüs salgınına yakalanan kişi sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekildi.

Amerika genelinde teyid edilen vaka sayısı 1107'ye yükseldi. Covid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 32'ye ulaştı.

100 bin kişilik konferans da iptal edildi

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü/İng:WHO) tarafından ''pandemi'' (küresel salgın) ilan edilen Covid-19'a karşı tedbir almak için ABD genelinde bir çok etkinliğin iptal edildiği duyuruldu.

Merkezi Utah eyaletinde bulunan Mormon tarikatı, Nisan ayında yaklaşık 100 bin kişinin katılacağı dini konferansı Covid-19 salgını sebebiyle iptal ettiklerini ilan etti.

16 milyonu Amerika Birleşik Devletleri'nde olmak üzere dünya genelinde 30 milyon üyesinin bulunduğu kaydedilen Mormon tarikatının koronavirüs tehlikesine karşı, Asya’daki bazı tapınaklarını geçici olarak kapattığı ve bir çok ülkede misyonerlik faaliyetlerini kısıtladığı bildirildi.

New York'ta toplu ulaşım dezenfekte ediliyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin en yoğun şehirlerinden olan New York'ta MTA (Büyükşehir Ulaşım Otoritesi) toplu ulaşım alanlarında dezenfekte faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Büyükşehir Ulaşım Otoritesi (MTA) çalışanlarının, düzenli olarak özel ilaçlarla metro istasyonlarını ve metro yolcu kabinlerini Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı temizlediği görüldü.

TV programlarına seyirci alınmayacak

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) Amerika Birleşik Devletleri'ndeki televizyon ve şov dünyasını da etkiliyor. Dünyaca ünlü talk showcular Stephen Colbert, John Oliver ve Jimmy Fallon bir süreliğine programlarına seyirci almayacaklarını açıkladı.

Dünya genelinde 108 ülkede görülen Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) en son rakamlara göre toplam 124 bin 900 kişiye bulaştığı ve 4592 kişinin de hayatını kaybetmesine yol açtığı kaydedildi.

Yorumlar (0)