ABD'de kilometrelerce korona testi kuyruğu!

ABD'de binlerce kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testini arabadan inmeden yaptırıyor. Virginia'nın Arlington kentindeki testin uygulandığı bölgede kilometrelerce araç kuyruğu meydana geldi. 

DÜNYA 06.05.2020, 15:00
ABD'de kilometrelerce korona testi kuyruğu!

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) merkez üssü haline gelen ABD'de testlerin "arabaya servis" yapıldığı merkezlere yönelik ilgi artmaya başladı. 

ABD’nin başkenti Washington'ın komşusu olan ve Pentagon'un bulunduğu Virginia'nın Arlington kentindeki bir merkeze ait görüntüler ortaya çıktı. 

Ülke genelinde arabadan inmeden sağlık kontrollerinin gerçekleştirilebileceği yeni merkezler kurulurken, test merkezinde çalışan sağlık çalışanları ise tıbbi maske, koruyucu önlük, eldiven ve gözlük kullanarak tedbirlerini aldı. 

Test yaptırmak isteyen kişilere girişlerde randevuları soruluyor, daha sonra da kimlik ile sigorta kartlarına bakılıyor. Girişte bulunan görevliler, sürücülerin kesinlikle camlarının kapalı olması ve yalnızca test esnasında camın açılarak ağızdan tükürük verilmesi gerektiğini kaydediyor. 

Randevuya sahip olmayanlar, test merkezlerine kabul edilmiyor. Görevliler ise iletişimi sağlamak üzere mikrofon kullanıyor.

Arlington kentinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yaptırmak isteyen kişiler için hem İngilizce hem de İspanyolca bilgi veriliyor.

Hastane çalışanlarından biri, test merkezinin 18 Mart günü açıldığını ve günlük ortalama 100’e yakın kişiye test uygulandığını belirtti. 

ABD genelinde 910 tane "arabaya servis" test istasyonu yer alıyor.

Yorumlar (0)