ABD'de kiliseye saldırı girişimi: Saldırganın üzerine atladılar

ABD'nin Tennessee eyaletinin Nashville şehrinde, elinde silahla bir kilisedeki mihraba çıkan saldırgan, kilisede ibadet etmekte olan vatandaşlarca etkisiz hale getirildi.  

DÜNYA 09.11.2021, 10:11 10.11.2021, 11:37
ABD'de kiliseye saldırı girişimi: Saldırganın üzerine atladılar

Dün, ABD'nin Tennessee eyaletinin Nashville şehrinde bulunan Nashville Işık Misyonu Pentekostal Kilisesi'ne gerçekleştirilen silahlı saldırı girişimi, ibadet etmekte olan vatandaşlar tarafından engellendi. 


Silahlı saldırganı, vatandaşlar engelledi

Nashville polisinden gelen açıklamada, dün West Trinity yolu üzerindeki Nashville Işık Misyonu Pentekostal Kilisesi'nde, ibadet edildiği esnada 26 yaşındaki Dezire Baganda isimli saldırganın elinde silahla birlikte kilisenin mihrabına çıktığı belirtildi. Baganda'nın daha sonra kilisede ibadet edenlere silahı doğrultarak onlardan ayağa kalkmalarını istediğini ifade eden polis, tam o esnada bir vatandaşın saldırganın üstüne atlayarak Baganda'yı etkisiz hale getirdiğini ve olay yerine polis ekipleri gelene kadar kontrol altında tuttuğunu açıkladı.

Yaralanan yok

Yaşanan olayda herhangi bir şekilde ateş açılmadığı ve yaralanan kimsenin olmadığı aktarılırken, saldırgan Baganda'nın bir kilise üyesi olmadığı, ancak daha önce ayinlere katıldığı dile getirildi. Olaydan sonra gözaltına alınan Baganda'nın, bütün okulların ve kiliselerin "kurşunlanması" gerektiğini söylediği öne sürüldü.

Öte yandan, 10 Kasım’da Baganda'nın mahkemeye çıkacağı ve 15 kez olmak üzere ağır saldırı suçuyla yargılanacağı belirtildi.

Yorumlar (0)