ABD'de katliam gibi kaza: 9'u çocuk 10 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin Alabama eyaletindeki bir otobanda 18 aracın karıştığı korkunç trafik kazasında 9'u çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

DÜNYA 21.06.2021, 01:04
ABD'de katliam gibi kaza: 9'u çocuk 10 kişi hayatını kaybetti

Butler Bölgesi yetkililerinden Wayne Garlock, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Montgomery kentinin yaklaşık 55 kilometre güneyinden geçen otobanda yaşanan kazada çocuk bakımevi kuruluşuna ait olan bir minibüste bulunan 4 ila 17 yaşları arasında 8 çocuğun yaşamını yitirdiği bildirdi.

Korkunç kazaya karışan bir diğer araçtaki 9 aylık bebek ile 29 yaşındaki babasının da feci şekilde can verdiğini dile getiren Garlock, yaralıların çevredeki hastanelere nakledildiğini aktardı.

Tropikal fırtınadan kaynaklandığı düşünülüyor

Kazanın, ABD'nin güneydoğu eyaletlerinde etkili olan tropikal fırtına Claudette sebebi ile araçların otobanda biriken suda kayması neticesinde meydana gelmiş olabileceği iddia edildi.

ABD Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu'nun resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda, kazayı incelemek için olay mahalline 10 müfettiş gönderildiğini bildirdi.

Diğer yandan, Alabama'nın Tuscaloosa kentinde, tropikal fırtına sebebi ile ağacın evin üstüne devrilmesi neticesinde 24 yaşındaki bir kişi ile 3 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Yine Alabama’nın Birmingham şehrinde, sel sularına kapıldığı düşünülen bir kişiyi arama faaliyetlerinin devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar (0)