ABD'de işler çığrından çıktı! Anarşistler Seattle'da özerk bölge ilan etti

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gösterilerde Ulusal Muhafızlar ve polisin Seattle'daki bir alanda çekilmesinin ardından bölgede bir alanı anarşistler özerk bölge ilan etti.

DÜNYA 12.06.2020, 00:30
ABD'de işler çığrından çıktı! Anarşistler Seattle'da özerk bölge ilan etti

Amerika Birleşik Devletleri'nde 46 yaşındaki siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle yaşamını yitirmesinin ardından ülkede başlayan protesto gösterilerinin ardından şiddet ve yağma olayları dur durak bilmiyor.

Son olarak bir grup gösterici Washington'da belediye binasını işgal ederek "Seatle Otonom Bölgesi" tabelasını astı.

Ulusal Muhafız Birlikleri ve polisin Capitol Hill mahallesinden çekilmesinin ardından ise özerklik ilan edildi. Bölgeye asılan pankartlarda "Capitol Hill Özerk Bölgesi" yazıyor.

"Özerk Capitol Hill'e hoş geldiniz"

Göstericiler tarafından girişlere "Özgür Capitol Hill'e giriyorsunuz, hoş geldiniz" yazan pankartlar açıldı. Seattle'da Polis Departmanı tarafından bu yazı "Seattle Halkın Departmanı" olarak değiştirildi.

Göstericilerin özerk bölge olarak ilan ettiği alan 6 sokağı kapsarken bu alanda konserler, atölyeler ve film gösterileri gibi etkinlikler düzenleniyor. Alanda kontrolü silahlı grupların sağladığı görülüyor. Dünya Sanayi İşçileri Sendikası ise Capitol Hill'in özerkliğini tanıyan ilk kuruluş oldu.

Trump'tan açıklama: Acilen durdurulmalı

Öte yandan Başkan Donald Trump, bölgede yaşananlar sebebiyle Washington Valisi Demokrat Jay Inslee ve Seattle Belediye Başkanı Demokrat Jenny Durkan'ı hedef göstererek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şehirlerinin güvenliğini geri almaları çağrısında bulundu. Trump 'Bu bir oyun değil, bu çirkin anarşistler acilen durdurulmalı" derken belediye başkanı ve valiyi acilen harekete geçmeye çağırdı. Trump mesajını kanun ve nizam çağrısı yaparak bitirdi.

Yorumlar (0)