ABD'de Iowa seçim sonuçları 3 gündür açıklanmıyor!

ABD'de Iowa'da yapılan ön seçimlerin üzerinden üç gün geçti ancak sonuçlar halen daha açıklanmadı.

DÜNYA 06.02.2020, 11:07 06.02.2020, 11:40
ABD'de Iowa seçim sonuçları 3 gündür açıklanmıyor!

ABD'de 3 Kasım 2020'de yapılacak başkanlık seçimleri için Iowa'da yapılan ön seçimlerin sonuçlarının açıklanması gecikti. Demokrat Parti, raporlama uygulamasındaki "kodlama hatası" sebebiyle ancak üç gün sonra sonuçların yüzde 97'sini duyurabildi.

Iowa eyaletinde pazartesi günü, parti toplantıları (caucus) usulü yapılan seçimlerde Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayları kozlarını paylaştı.

Demokratlar kodlama hatası

Cumhuriyetçi Parti’nin kazananı yüzde 97.1 ile Başkan Donald Trump olarak açıklanırken, Demokratlar raporlama uygulamasındaki "kodlama hatası" sebebiyle 19 saat sonra sonuçların sadece yüzde 62'sini açıklayabildi.

Yazılım sorunundan dolayı ön seçim sonuçlarının açıklanmasının gecikeceğinin ilan edilmesiyle ülkede tartışmalar başladı, daha sonra bu oran yüzde 97'ye çıkarıldı.

Seçimde son durum

Mevcut tabloda Vermont Senatörü Bernie Sanders, eski South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg, Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden yarışta ön sıraları alan adaylar oldu.

Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren oyların yüzde 18.2'sini alırken, Biden ise yüzde 15.8 oyla dördüncü sırada geliyor.

Yorumlar (0)