ABD'de ilkokula silahlı saldırı

ABD’nin Tennessee eyaletindeki bir ilkokulu hedef alan silahlı saldırıda üçü çocuk olmak üzere altı kişi can verdi.

DÜNYA 27.03.2023, 23:23
ABD'de ilkokula silahlı saldırı

Nashville kentinde yer alan The Covenant isimli özel Hristiyan okulunda silahlı saldırı düzenlendi.

Anaokulu ile altıncı sınıf arasında yaklaşık olarak 200 öğrencinin yer aldığı okula sabah saatlerinde giriş yapan saldırgan üç çocuk ve üç okul görevlisi olmak üzere altı kişiyi katletti. 

Metro Nashville Polis Departmanı tarafından gerçekleştirilen ilk açıklamada, üzerinde bir tabanca ve iki uzun namlulu silah olan saldırganın olay mahallinde öldürüldüğü duyuruldu.

Saldırganın kimliği şu an için açıklanmazken, silahlı saldırıyı niçin gerçekleştirdiği veyahut hadisede başka yaralıların olup olmadığı hususunda ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Beyaz Saray tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise Nashville'deki saldırı hakkında Joe Biden'ın bilgilendirildiği belirtildi. 

Saldırıya ilişkin incelemeler sürüyor.



Biden'dan 'silahsızlanma' çağrısı

Beyaz Saray'da Kadın İşletmeleri Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Başkan Biden, burada gerçekleştirdiği konuşmada, silahlı saldırı hakkında konuştu.

Biden, 'bir ailenin en kötü kabusu' ve 'iğrenç' olarak nitelendirdiği saldırıya ilişkin incelemelerin sürdüğünü ve gelişmeleri yakından izlediklerini dile getirdi. 

Silahlı saldırıların önüne geçilmesi için çok daha fazla şey yapılması gerektiğinin altını çizen ABD Başkanı, silah satışında sabıka kontrolü yapılması ve saldırı silahlarının yasaklanmasını öngören kararnamenin önemine işaret ederek, Kongre'ye silahlanma düzenlemelerine ilişkin reform yapılmasını öngören yasanın en kısa zamanda geçirilmesi yönünde çağrı yaptı.

Yorumlar (0)