ABD'de ilginç olay! 'Aşı yoksa organ nakli de yok'

ABD'nin Boston eyaletinde kalp nakline ihtiyacı olduğu belirtilen bir hasta, Kovid-19 aşısı olmadığı için kalp nakli listesinden çıkarıldı.

DÜNYA 26.01.2022, 16:35 26.01.2022, 16:38
ABD'de ilginç olay! 'Aşı yoksa organ nakli de yok'

İddiaya göre, 31 yaşındaki DJ Ferguson'un babası David Ferguson, kalıtsal kalp rahatsızlığı bulunan oğlunun, 2021’in Kasım ayında rahatsızlanarak Boston'da bulunan Brigham ve Kadın Hastanesi'ne yatırıldığını ifade etti.

“Kovid aşısı olmadığı için kalp nakli listesinden çıkarıldı”

Ferguson, kalp rahatsızlığı bulunan oğlunun, prensipleri ve aşıya güvenmemesi sebebiyle Kovid-19 aşısı olmadığı dile getirdi.

Oğlunun aşılı olmaması sebebiyle hastanenin, kalp nakli bekleme listesinden oğlunun ismini çıkardığını ifade eden Ferguson, DJ Ferguson'un ayrı bir hastaneye nakli için oldukça halsiz olduğunu söyledi.

Öte yandan Brigham ve Kadın Hastanesinden gelen açıklamada, hastane politikasının takip edildiği kaydedildi.

Hastane açıklamasında, ülkedeki farklı nakil programlarına benzer şekilde Brigham ve Kadın Hastanesinde de operasyonun başarılı olması ve nakil işleminin ardından hayatta kalma olasılığını artırması sebebiyle birçok aşıda olduğu gibi nakil için; Kovid-19 aşısının ve yaşam tarzına dikkat edilmesinin gerekli olduğu belirtildi.

‘Hayatta kalma olasılığı düşük olanlara organ verilmiyor’

New York Üniversitesi Grossman Tıp Fakültesi Tıp Etiği Bölümü Başkanı Dr. Arthur Caplan, bunun gibi prosedürlerde aşı olmanın gerekli olduğunu belirtirken, nakil işleminin ardından bağışıklık sisteminin baskılandığını dile getirdi.

İnsanların nezle, grip ya da Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirebileceğine dikkat çeken Caplan, organların zor bulunduğunu aktardı.

Caplan, bu sebeple de aşı yaptıranların operasyonun ardından hayatta kalma ihtimali daha yüksek olduğu için organların, hayatta kalma olasılığı düşük olan kişilere verilmeyeceğini bildirdi.

Yorumlar (0)