ABD'de ikinci tur için tarih verildi

Ülkemizin Washington Büyükelçiliği, ikinci tura kalan seçim için ABD'de bu hafta sonu boyunca yeniden oy verilebileceğini açıkladı.

DÜNYA 16.05.2023, 01:31
ABD'de ikinci tur için tarih verildi

Büyükelçilik tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "Seçimin ikinci turu ABD'de 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacaktır." denildi.

Bahse konu açıklamada, YSK'nın (Yüksek Seçim Kurulu) resmi kararına göre, yurt dışı seçmen kaydı olanların, Washington'da yer alan büyükelçilik ile Los Angeles, Chicago, Houston, Miami, Boston ve New York'taki başkonsolosluklarda oluşturulacak sandıklarda, mevzubahis tarihlerde, yerel saatle 08.00-22.00 arasında oy verebilecekleri kaydedildi. Söz konusu açıklamada, birinci tur seçimlerinde olduğu gibi New York Başkonsolosluğuna bağlı olan South Jersey ve Long Island'da da oy kullanılabileceği belirtildi.

Ne olmuştu?

YSK Başkanı Ahmet Yener, herhangi bir cumhurbaşkanı adayının seçilme yeterliliğine ulaşamadığını, daha evvelden ilan edilen takvim doğrultusunda, 28 Mayıs'ta ikinci tur seçimlerinin gerçekleştirilmesine karar verildiğini açıklamıştı. 

Yener, ilk tur kesin neticelerinin 19 Mayıs tarihinde ilan edileceğini ve yurt dışında oy verme işlemlerinin 20 Mayıs günü itibarıyla başlayacağını ifade etmişti. 

Yorumlar (0)