ABD'de gündem "BORG" trendi: TikTok'tan yayıldı, öğrenciler zehirlendi

TikTok platformundan yayılan "BORG trendi" nedeniyle Boston'da yer alan Massachusetts Üniversitesi'ndeki birçok öğrenci zehirlendi. Söz konusu trend, "zararı azaltılmış alkol tüketme yöntemi" vadeden yeni bir moda olduğu kaydedildi. Olaya ilişkin yürütülen inceleme sonucu 2 kişi gözaltına alındı.

DÜNYA 06.03.2023, 12:09 Hakan Öksüz
ABD'de gündem "BORG" trendi: TikTok'tan yayıldı, öğrenciler zehirlendi

Boston'ta yer alan Massachusetts Üniversitesi'ndeki (UMass) çok sayıda öğrencinin "TikTok BORG trendi" nedeniyle zehirlendiği bildirildi. Üniversite yetkilileri, zehirlenmelerin sebebine ilişkin ayrıntıları duyurdu. Bir eğlence gecesine katılan öğrencilerin aşırı alkol tükettiği, bu nedenle de zehirlendiği kaydedildi.

Zehirlenmelerin sebebi "TikTok BORG trendi"

Zehirlenmeye "zararı azaltılmış" yeni bir içki içme yöntemi olduğu iddia edilen "TikTok BORG trendi" sebep oldu. UMass'tan yapılan açıklamaya göre zehirlenme vakaları üzerine olay yerine 28 ambulans gönderildi. Öğrencilerin hastanede tedavi edildiği, hayati tehlikelerinin bulunmadığı vurgulandı.

UMass: "Okulda verilen eğitimler artırılacak"

Okul yetkililerinden yapılan açıklamaya göre hafta sonu etkinlikleri incelenecek ve alkol tüketimine ilişkin verilen eğitimler artırılacak. Halihazırda okulda verilen eğitimlerden birinin de aşırı alkol tüketiminin yol açtığı sağlık riskleri ve psikolojik sorunlarla ilgili olduğu kaydedildi.

İki kişi gözaltına alındı

Edinilen bilgilere göre başlatılan soruşturma kapsamında yetkililer teyakkuza geçti. Zehirlenme olayından sorumlu olduğu tespit edilen iki kişi gözaltına alındı. 

BORG trendi nedir?

Alkol zehirlenmesine yol açan BORG trendi merak ediliyor. BORG'un açılımının "Blackout rage gallon" olduğu belirtiliyor. ABD'de son zamanlarda tartışılan konulardan biri lan bu trendin, TikTok platformunda yaygınlaştığı söyleniyor. Votka, su, elektrolit ve kafeinli tatlandırıcı kullanılarak hazırlanan alkollü içecek, üniversite partilerinde tüketiliyor.

Yorumlar (0)