ABD'de Delta varyantı alarmı: Vakalar ikiye katlanıyor

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Kovid-19’un Delta varyantının, salgınla mücadelede en büyük tehdit olduğunu açıkladı.

DÜNYA 23.06.2021, 08:13 24.06.2021, 09:26
ABD'de Delta varyantı alarmı: Vakalar ikiye katlanıyor

ABD'de, Kovid-19’un Delta varyantına yönelik endişe artarken, Bulaşıcı Hastalıklar uzmanı Dr. Fauci, hızla yayılan Delta varyantına ilişkin uyarılarda bulundu.

“Aşılar, yeni varyantlara karşı da etkili”

Dr. Fauci, Delta varyantının ilk defa Hindistan'da rastlandığını belirtirken, bu varyantın çok daha olduğunu ve bu varyanta yakalananların, hastalığı daha ağır atlattıklarını belirtti. Ayrıca Pfizer/BioNTech aşısı başta olmak üzere ABD’de izin verilen aşıların bu söz konusu yeni varyantlara karşı etkili olduğuna da dikkat çekti.

Kovid-19’un Delta varyantı, ABD’deki vakaların yüzde 20’sini teşkil ediyor. Varyantın sebep olduğu vakalar, her geçen hafta ikiye katlanıyor.

“Gençler aşı olmak istemiyor”

Beyaz Saray'ın yazılı olarak yaptığı açıklamada, 30 yaş üstü vatandaşların yüzde 70'inden fazlasının aşılarını yaptırdığı açıklanırken, 27 yaş üstünün  4 Temmuz Bağımsızlık Günü'ne kadar aşılama oranlarının yüzde 70'e ulaşmasının beklendiği ifade edildi.

Öte yandan gençlerin aşı yaptırmaya istekli olmadıkları belirtilirken, 18-24 yaş arasındaki bireylerin aşılanma oranının yüzde 47 olarak kayıtlara geçtiği aktarıldı.

Beyaz Saray’ın açıklamasında, ABD Başkanı Biden'ın "4 Temmuz Bağımsızlık Günü'ne kadar 18 yaş üzeri bireylerin yüzde 70'inin aşılanması"na yönelik hedefine ulaşılmasının mümkün görünmediği belirtilirken, buna rağmen bu durumun Beyaz Saray'ın aşı çalışmalarında engel teşkil etmediğine dikkat çekildi.

Yorumlar (0)