ABD'de dehşet: Öğretmenini vuran 6 yaşındaki çocuk gözaltında

Virginia eyaletindeki bir okulda yaşanan olay, ABD'deki bireysel silahlanma kültürünün nasıl bir boyuta evrildiğini gözler önüne serdi. Tartıştığı öğretmenini tabancayla yaralayan 6 yaşındaki çocuk, gözaltına alındı. 30'lu yaşlardaki kadın öğretmenin durumunun kritik olduğu kaydedildi.

DÜNYA 07.01.2023, 11:40 Hakan Öksüz
ABD'de dehşet: Öğretmenini vuran 6 yaşındaki çocuk gözaltında

ABD'nin Virginia eyaletindeki bir okulda yaşanan olay, ülkede şok etkisi yarattı. Okullarda yaşanan silahlı saldırılara bir yenisi eklendi. Eyalete bağlı Newport News kentinde bulunan bir okuldaki 6 yaşındaki öğrenci, öğretmeni silahla vurarak yaraladı.

Öğretmen hastaneye kaldırıldı

Newport News Polis Departmanı, öğretmeninin tabancayla vurarak yaralayan 6 yaşındaki çocuğun gözaltına alındığını duyurdu. Silahla yaralama olayının, Richneck İlköğretim Okulunda meydana geldiği kaydedildi. yaralanan öğretmenin hastaneye kaldırıldığı ve durumunun kritik olduğu vurgulandı.

Silahın nasıl elde edildiği hakkında bilgi verilmedi

Edinilen bilgilere göre okuldaki öğrenciler yaralanmadı. 6 yaşındaki çocuğun tabanca ile öğretmenini yaraladığını duyuran polis, silahın markası ve küçük bir çocuk tarafından nasıl ele geçirildiği hakkında bilgi vermedi.

Vurulan öğretmen, 30'lu yaşlarda bir kadın

Virginia'daki yerel medyada çıkan haberlerde vurulan kişinin, 30'lu yaşlarda bir kadın öğretmen olduğu belirtildi. Polis Şefi Steve Drew, öğretmeni ile tartışan çocuğun silahını ateşlediğini bildirerek, "Kaza değildi, bilinçli şekilde yapıldı." dedi. Olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. 

Yorumlar (0)