ABD'de Covid-19: Ölü sayısı 65

Amerika Birleşik Devletleri'nin 50 eyaletinin 49'unda virüs bulunduğu belirtildi. Toplam vaka sayısı 3485'e yükselirken, ölü sayısı ise 65 olarak açıklandı. Koronavirüsten şüphelenilen Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham, testinin negatif çıktığını açıkladı.

DÜNYA 16.03.2020, 07:25
ABD'de Covid-19: Ölü sayısı 65

Amerika Birleşik Devletleri'nde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kaynaklı vaka sayısının 3500'e ulaştığı ve can kaybı sayısının ise 65'e çıktığı belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına ilişkin verileri takip eden Johns Hopkins Üniversitesinin açıkladığı güncel rakamlara göre, Amerika genelindeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka ve can kaybı sayısı yükselmeye devam ediyor.

Amerika'daki 50 eyaletin 49'unda görüldüğü rapor edilen yeni tip koronavirüs salgınından ötürü yaşamını yitirenlerin sayısı pazar akşamı itibariyle 65'e, vaka sayısı ise 3485'e ulaştı.

Söz konusu can kayıplarının 42'si, yeni tip koronavirüsün Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk görüldüğü eyalet olan Washington'dan açıklanırken, Kaliforniya'da 6, Florida'da 4 ve New York'ta da 3 ölüm vakası bulunuyor.

Senatör Lindsey Graham'in testi "negatif" çıktı

Diğer taraftan yeni tip koronavirüs ihtimaline karşı kendini karantinaya aldığını açıklayan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, pazar akşamı Twitter hesabından yaptığı açıklamayla yeni tip koronavirüs testinin "negatif" çıktığını açıkladı.

Bu süreçte kendisine destek veren herkese teşekkür eden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD Kongresi'ne dönerek ABD Başkanı Donald Trump ve Kongreye yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelede destek vermeye devam edeceğini kaydetti.

Amerikan medyası, Washington eyaletinde bugün klinik ortamda ilk aşı denemelerinin başlayacağını duyurmuştu.

Sağlıklı 45 gönüllü denek üzerinde başlayacak aşı testlerinin başarıyla sonuçlanması durumunda ilgili federal kurumlardan onay alabilmesi ve halkın kullanımına sunulabilmesi için yetkililer 12 ila 18 ay arasında bir süre bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü yaptığı açıklamayla, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle Amerika genelinde "ulusal acil durum" ilan etmişti.

Pazar günü ise Fed (ABD Merkez Bankası), politika faiz oranını yüzde 0-0,25 aralığına çekmiş ve 700 milyar dolarlık parasal genişleme adımını başlatmıştı.

Yorumlar (0)