ABD'de çöken 13 katlı binada ölü sayısı artıyor

ABD'nin Florida eyaletinin Miami şehrinde, 13 katlı bir binanın kısmen çökmesi neticesinde ölenlerin sayısı 11'e çıkarken, 150 kişinin ise enkaz altında olduğu açıklandı.

DÜNYA 30.06.2021, 08:45 01.07.2021, 10:10
ABD'de çöken 13 katlı binada ölü sayısı artıyor

6 gün önce ABD’nin Florida eyaletinde binanın kısmen çökmesiyle onlarca insan enkaz altında kaldı. 

Şu ana kadar 11 kişi hayatını kaybetti

Miami şehrinin Surfside bölgesinde bulunan 13 katlı bir binanın kısmen çökmesi neticesinde ölü sayısı 11'e çıktı ve enkaz altındaki 150 kişiye ise henüz ulaşılamadığı açıklandı.

6. gününe giren kurtarma çalışmalarında yetkililer, köpeklerin dışında radar, termal kamera, sonar cihazlarının da arama ve kurtarma çalışmalarında kullanıldığı belirtilirken, yıkıntıların altından canlı birilerini bulmanın titizliği sebebiyle çalışmaların yavaş ilerlediği ifade ediliyor.

Enkaz altındaki kişilerin akrabaları haber bekliyor

Kayıp olan ve enkaz altında olduğu belirtilen 150 kişinin akrabaları, yetkililerden sevindirici bir haber bekliyor. Eyalet ve şehir yetkilileri, gerçekleştirdikleri basın toplantısında, kayıplar için hala ümitli olmak gerektiğini, binada arama ve kurtarma çalışmalarının titizlikle devam ettiğini ifade etti.

270 dairelik bina çöktü 

Surfside yetkilileri, 2018’de bina yönetimi ile yazışmalarda, 1981 yapımı olan binada ciddi bir yapısal hasar olduğuna dikkat çekmiş, çatlayan kolonlar ve ufalanmaya başlayan betonunda 9 milyon dolarlık bir tadilat gerektiği belirtimişti.

Miami Beach’ın kuzey bölgesinde, 24 Haziran günü 5 bin 600 nüfuslu Surfside’de 13 katlı 270 dairelik binanın yarısı bir anda çökmüştü.

Biden, bölgeye gidecek

ABD Başkanı J. Biden ile eşi Jill Biden, Florida'da çöken ve 11 kişinin hayatını kaybettiği 13 katlı binanın olduğu Surfside bölgesini 1 Temmuz günü ziyaret edecek.

Beyaz Saray'ın yaptığı açıklamada, Biden çiftinin, 1 Temmuz'da Surfside bölgesini ziyaret edeceği duyuruldu.

Başkan Biden'ın, çöken binanın enkazındaki çalışmaları da incelemesi bekleniyor.

Yorumlar (0)