ABD'de büyük skandal! Müslüman öğrencinin başörtüsü zorla çıkarıldı

ABD’nin New Jersey eyaletindeki okulda bir öğretmenin, Müslüman kız öğrencisinin başörtüsünü zorla çıkardığı yönündeki iddia ABD gündemini yerinden sarstı. 

DÜNYA 09.10.2021, 08:45
ABD'de büyük skandal! Müslüman öğrencinin başörtüsü zorla çıkarıldı

New Jersey eyaletinde Müslüman kıza ilişkin yapılan hareket pek çok tepkileri beraberinde getirdi.

“Müslüman kızın başını sınıfta zorla açtığı” iddiası

Maplewood bölgesinde buluan Seth Boyden İlköğretim Okulu'nda görev yapan bir öğretmenin, siyahi Müslüman kız öğrencinin başörtüsünü zorla çıkardığı yönündeki iddialar tepkilere yol açtı. Yaşananları, ABD’li Müslüman olimpiyat eskrim sporcusu İbtihaj Muhammed açıkladı.

Facebook hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Muhammed, Tamar Herman isimli öğretmenin, ikinci sınıf öğrencisi bir Müslüman kızın başını sınıfta zorla açtığını öne sürdü..

“Başörtüsü takmak zorunda değilsin”

Muhammed, küçük kızın direnmesine rağmen Herman isimli öğretmenini kızın başındaki örtüyü zorla çıkararak, "Saçların oldukça güzel, artık başörtüsü takmak zorunda değilsin." sözlerini kullandığını aktardı.

Yetkililere haber verilerek bu ayrımcılık tavrının protesto edilmesi yönünde çağrıda bulunan Muhammed, "Toplumumuzun bütün katmanlarında var olan bağnazlığı ve ırkçılığı ayıklayana kadar ırkçılık sonrası bir ABD’ye ilerleyemeyiz. Başörtülü Müslüman kızları koruyarak, herkesin giyim tarzını seçme hakkını güvence altına almış oluruz." açıklamasını yaptı. 

Soruşturma başlatılacak

Seth Boyden İlköğretim Okulu yetkililerinden yapılan açıklamada ise sınıfta yaşanan olay ile ilgili bilgileri olduğunu, ayrımcılık yönündeki iddiaları ciddiye alarak, acilen yaşananları soruşturacaklarını açıkladı.

2016 Rio Oyunları'nda yarışan ve bronz madalya kazanan ABD'nin eskrim milli takımı oyuncusu İbtihaj Muhammed’in, Maplewood bölgesinde doğup büyüdüğü, başörtüsü zorla çıkarılan kız öğrencinin annesi ile arkadaş olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)