ABD'de bir bankada rehine krizi

ABD’nin Minnesota bölgesindeki Wells Fargo isimli bankada soygun alarmı verildi ve bankaya giren soyguncuların birçok kişiyi rehin aldığı açıklandı.

DÜNYA 07.05.2021, 10:27 08.05.2021, 00:56
ABD'de bir bankada rehine krizi

ABD'nin Minnesota eyaletinde St. Cloud bölgesinde yer alan Wells Fargo bankasın şubesinde bir soygun alarmı verildi.

“Açıklanmayan sayıda rehine var”

Soygun alarmının verildiği bankanın olduğu bölgeye, çok sayıda SWAT ve polis ekibi sevk edildi ve bununla birlikte Federal Soruşturma FBI ajanlarının da operasyona destek verdiği ifade edildi.

St. Cloud Polis Departmanından gelen açıklamada, ABD yerel saatiyle 13.45 sıralarında, polis ekiplerinin bir banka soygunu ihbarına cevap verdikleri belirtilirken, rehine durumunun ise sürdüğü açıklandı. Şu ana kadar ise herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı ifade edildi.

Polis departmanından Teğmen Lori Ellering, yaptığı açıklamada, "Durum aktif ve devam ediyor. Bankanın içinde açıklanmayan sayıda rehine var” sözlerini kullandı.

Bölgede yer alan vatandaşların çektiği görüntülerde, dışarıda bekleyen emniyet güçleri ve çok fazla sayıda vatandaşın operasyonu uzaktan izlediği belirlendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Wells Fargo sözcüsü, şunları söyledi:

"Wells Fargo'nun St. Cloud South şubesinde bir rehine olayını teyit edebiliriz. Kolluk güçleriyle işbirliği yapıyoruz ve soruşturmada yardımcı olmak için yetkililere elimizden gelen yardımı yapacağız. Bunun meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız için travmatik bir durum olduğunu biliyoruz. Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin güvenliği, bizim önemli önceliğimizdir.”

Polis, çevrede bulunan vatandaşları bölgeden uzak durmaları için uyarırken, çok sayıda caddeyi ise trafiğe kapattı.

Yorumlar (0)