ABD'de Biden'a verilen halk desteği eriyor!

Yapılan bir ankete göre vatandaşlar tarafından ABD Başkanı Joe Biden'a verilen kamuoyu desteği yüzde 39'a indi. İşte ankete ilişkin detaylar...

DÜNYA 20.05.2022, 20:37 Hakan Öksüz
ABD'de Biden'a verilen halk desteği eriyor!

2020 yılının Kasım ayında yapılan seçimlerde eski başkan olan Cumhuriyetçi Donald Trump'ı yenen Joe Biden, aldığı büyük destekle başkanlık koltuğuna oturmuştu. ABD'nin toplum tarafından en çok sevilen başkanlarından biri olan Barack Obama'nın eski yardımcısı olan Biden, Trump'ın politikalarını tersine döndürme sözü vermişti.

Demokrat Joe Biden'a ABD halkı tarafından verilen desteğin her geçen gün azaldığı kaydedildi. Associated Press-NORC Halka İlişkiler Merkezi, Joe Biden'a verilen halk desteğini ölçmek için ülke genelinde bir anket düzenlendi.

Her 10 kişiden 2'si ekonomiden memnun!

Anketin sonuçları, Demokratların hoşuna gitmedi. Zira Mayıs 2022 itibarıyla Biden'a verilen kamuoyu desteğinin yüzde 39'a indiği aktarıldı. Bu oran, başkanlık süresi boyunca Biden'ın gördüğü en düşük kamuoyu desteği oranı oldu. 

Ankete katılan 10 kişiden sadece 2'si, ekonomiden memnun olduğunu belirtti. Nisan ayında yapılan ankette ise her 10 kişiden 3'nün "ekonomi iyi gidiyor" görüşünü belirttiği hatırlatıldı.

Demokratların desteği yüzde 73'e düştü

Biden'ın, kasım ayında gerçekleştirilecek olan ara seçimler öncesi Demokratlar arasında da desteğini kaybettiği ifade edildi. Ankete katılan Demokratlardan sadece yüzde 73'ü, yeni bir seçim olması halinde Biden'a oy vereceğini söyledi. Geçen yılın Mayıs ayında bu oranın yüzde 82 olduğu kaydedildi.

Katılımıcılarının yüzde 52'si, Biden'ın politikalarının ABD ekonomisine zarar verdiğini düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 30'una göre Biden'ın politikaları, ekonomi üzerinde pozitif veya negatif bir fark oluşturmadı.

Yorumlar (0)