ABD'de balina tarafından yutulan bir adam 'kusulunca' kurtuldu

ABD'nin Massachusetts eyaletinde yaşanan olayda bir kambur balinanın ağzına alıp yaklaşık olarak yarım dakika sonra su üstüne tükürerek fırlattığı dalgıç, yem olmaktan son anda kurtuldu.

DÜNYA 12.06.2021, 23:31 14.06.2021, 09:18
ABD'de balina tarafından yutulan bir adam 'kusulunca' kurtuldu

Provincetown şehrinde ıstakoz avı için dalan Michael Packard, kısa bir süreliğine kambur balinanın ağzında kaldı.

56 yaşındaki talihsiz adam, yaklaşık olarak 30 saniye boyunca balinanın ağzının içinde kaldıktan sonra deniz canlısının su üstüne çıkıp kendisini tükürmesi neticesinde kurtuldu.

"Öleceğimi düşündüm"

Packard, başından geçen sıra dışı olay ile ilgili olarak gerçekleştirdiği açıklamada, "13 metre derinliğe kadar dalmıştım ve bir anda büyük bir sarsıntı hissettim, her şey birden karardı. Hareket edebildiğimi fark ettim. İlk olarak bir köpek balığının ısırdığını düşündüm fakat ağrı hissetmiyordum. Ardından bir balinanın ağzının içinde olduğumun farkına vardım." sözlerini sarf etti.

Balinanın kendisini yutmaya çabaladığını ve öleceğini düşündüğünü dile getiren Packard, yaklaşık olarak 30 saniye sonra balinanın birden suyun üstüne çıkıp kafasını sallayarak kendisini ağzından fırlattığını belirtti.

Balinanın midesine gitmekten kurtulduğuna inanamadığını söyleyen Packard, ekip arkadaşlarınca denizden çıkarılarak hastaneye götürüldüğünü, vücudunun tek parça fakat morarmış vaziyette olduğunu aktardı.

"Bu bir kaza"

Biyolog Jooke Robbins ise bu olayın büyük ihtimalle bir kaza olduğunu, balinaların normalde bu şekilde davranmadığını belirtti.

Kambur balinaların çok miktarda yiyecek toplamaya çalıştığını ve bunu yaptıkları esnada da her şeyi görmediklerinin altını çizen Robbins, balinaların ağızları büyük olmasına karşın boğazlarının bir insanın sığabileceği oranda geniş olmadığını, ağzına aldığı dalgıç Packard'ı yutma ihtimalinin de çok düşük olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)