ABD'de Asyalı bir kadına sokak ortasında ırkçı saldırı kameraya yansıdı

ABD’de bir caddede yürüdüğü esnada siyahi bir adamın saldırısı sonucunda sarsılan daha sonra bayılan Asyalı kadının bu görüntüleri büyük tepki topladı.

DÜNYA 03.06.2021, 13:29 04.06.2021, 10:06
ABD'de Asyalı bir kadına sokak ortasında ırkçı saldırı kameraya yansıdı

New York’da pazartesi günü Çin mahallesi Chinatown’da yaşanan olayda, saldırgan Alexander Wright, Asyalı 55 yaşındaki kadına yolda yürüdüğü sırada yumruk attı.

55 yaşındaki kadına yumruk attı, yardıma koşanları engelledi

Siyahi saldırganın Asyalı kadına yönelik saldırısı güvenlik kameralarına yansırken görüntülerde, 55 yaşındaki Asyalı kadının caddede ilerlediği esnada karşıdan gelen Alexander Wright’ın ani saldırısına maruz kaldığı görülüyor. Yüzünün ortasına aldığı yumruk darbesi ile sersemleyen yaşlı kadın ardından bir anda yere yığıldı.

Yere yığılan ve bayılan kadına yardım etmek isteyenlere de engel olan saldırgan Wright’ın bölgeden uzaklaşmasından sonra çevredekiler kadına yardıma koştu. Daha sonra hastaneye kaldırılan yaşlı kadının durumunun stabil olduğu bildirildi.

New York Eyalet Meclis Üyesi Yuh-Line Niou, saldırı anları sosyal medyadan paylaşırken saldırı görüntüleri, kısa sürede büyük tepki topladı. Gelen tepkilerden sonra saldırgan Wright gözaltına alındı. 48 yaşındaki saldırganın, saldırı ve nefret suçu işlemek suçlarıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)