ABD'de 6 ayaklı ve 2 kuyruklu bir köpek dünyaya geldi

ABD’nin Oklahoma eyaletinde doğan bir köpek, 6 ayaklı ve 2 kuyruklu bir vaziyette dünyaya gözlerini açtı. Veteriner hekimler, yavru köpeğin 6 ayaklı olarak yaşama tutunan ilk köpek olduğunu duyurdu.

DÜNYA 24.02.2021, 22:36 26.02.2021, 09:13
ABD'de 6 ayaklı ve 2 kuyruklu bir köpek dünyaya geldi

ABD’nin Oklahoma eyaletinde Border Collie kırması bir yavru köpek, 6 ayaklı ve 2 kuyruklu olarak doğdu. Veteriner hekimler, bahse konu durumun dünyada bir ilk olduğunu dile getirerek, türünün yegane olduğunu düşündüklerini, 6 ayaklı olarak yaşama tutunabilen ilk köpek olduğunu dile getirdi. 



"Genel sağlık durumu iyi"

Neel Veteriner Hastanesi'nde söz konusu köpekle ilgilenen veteriner hekim Alison Everett, "Ömrüm boyunca büyük ihtimalle bu tarz başka bir köpek yavrusu göreceğimi düşünmüyorum. Büyük bir olasılıkla türünün tek örneği olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Dört adet arka bacağı, iki adet ön bacağı, iki adet kuyruğu var." şeklinde konuştu. Talihsiz yavrunun sağlıklı olduğunu söyleyen Everett, "Normal bir şekilde yemeğini yiyor. Sağlıklı bir köpek yavrusunda olması gerektiği gibi hareket ediyor. An itibarıyla herhangi bir ağrı ya da rahatsızlık emaresi görmüyorum." ifadelerini kullandı. 

Diğer yandan, köpeğin gireceği operasyon için sahibi tarafından kampanya organize edildiği öğrenildi.

Yorumlar (0)