ABD, Çin'in İsrail'de deniz suyu arıtma projesine girmesinden rahatsız!

Çinli firmanın , İsrail'in 1,5 milyar dolara mal olması beklenen deniz suyu arıtma tesisi için yaptığı ihalede son ikiye kalması ABD'de rahatsızlığa yol açtı.

DÜNYA 03.05.2020, 15:45 03.05.2020, 15:50
ABD, Çin'in İsrail'de deniz suyu arıtma projesine girmesinden rahatsız!

İsrail'in Kanal 13 televizyonun verdiği habere göre, Nahal Sorek bölgesine deniz suyu arıtma tesisi kurulumu için ihale açıldığı belirtildi.

Çinli "Hutchison Water International" şirketinin, Sorek B ismi verilen ve yaklaşık 1,5 milyar dolara mal olması beklenen tesisin inşası için düzenlenen ihalede son ikiye kalmasından ABD'li yetkililerin oldukça rahatsız olduğu ifade edildi.

Sorek B projesi için yapılan ihalenin kesin sonucunun 24 Mayıs'ta açıklanacağı öğrenilirken, ihaleyi kazanan şirket kurulum karşılığında 25 yıllığına tesisin işletmesine sahip olacak.

ABD, Çin'in İsrail pazarına girmesinden rahatsız

ABD yönetimi daha önce Tel Aviv'i Çin'in İsrail pazarına girmemesi yönünde uyardığı biliniyor. Bu uyarı sonrası İsrail'de Ekim 2019'da ülkeye gelecek yabancı yatırımların incelenmesi için yeni bir komisyon kurulmasını kararlaştırılmıştı.

İsrail basını ise alınan bu kararın ABD'yi yatıştırmak için olduğunu belirtip, İsrail'in Çin yatırımlarını ülkeye getirmeyi hedeflediğini yazmıştı.

Yorumlar (0)